Gevestigde orde helpt Jong Ajax ruim langs FC Dordrecht

Het bijzonder sterk bezette Jong Ajax heeft zich maandagavond vrij gemakkelijk van FC Dordrecht ontdaan. De Amsterdamse Jupiler League-ploeg was al voor rust klaar met De Schapenkoppen: 4-1.

Jaap Stam en Andries Ulderink konden voor de confrontatie met de Eredivisie-degradant beschikken over een gedroomde voorste linie. Het trainersduo stelde de talentvolle Robert Muric, de van een huurperiode teruggekeerde Richairo Zivkovic en Viktor Fischer, die in de hoofdmacht op een zijspoor beland is, op als aanvalstrio in het thuisduel en werd niet teleurgesteld.

De Deen moest het bij Ajax 1 de laatste zeven Eredivisie-speelronden doen met enkele invalbeurten - in totaal 98 minuten - maar toonde bij de beloften aan nog over scorend vermogen te beschikken. De 21-jarige buitenspeler opende de score in de 21ste minuut met een bal door de benen van Dordrecht-goalie Robbert te Loeke en negen minuten later was het Muric die na een fraaie individuele actie met een puntertje 2-0 maakte.

In de 36ste minuut bereidde de Kroaat die dit seizoen debuteerde in het eerste elftal het derde doelpunt van de Amsterdammers voor. Dat deed hij door de bal na wat gepingel vanaf de rechterkant terug te leggen op Zivkovic. De spits, die bij gebrek aan speelminuten bij Willem II vervroegd terugkeerde van zijn verhuurperiode, knalde de bal in de rechterkruising. Nog voor rust liet Donny van de Beek (die dit seizoen al zeven Eredivisie-duels speelde) op aangeven van Frenkie de Jong de 4-0 noteren.

De Amsterdammers kwamen na rust niet meer in de problemen, al liet Rangelo Janga welgeteld 48 seconden in de tweede helft al wel de eretreffer aantekenen. Het was al zijn zestiende goal in dit Jupiler League-seizoen, maar daar bleef het ook bij voor de bezoekers. Daardoor boekte Jong Ajax de tiende competitieoverwinning van deze jaargang. Daarmee komen de beloften op 37 punten, goed voor de achtste plaats. FC Dordrecht is veertiende met 32 punten, evenveel als nummer elf Telstar.