Rampspoed kent geen eind voor Ajax-goalie Leeuwenburgh

Reacties

Het toch al weinig succesvolle seizoen van Peter Leeuwenburgh lijkt er nu al op te zitten. De 21-jarige doelman van Jong Ajax is geopereerd aan zijn schouder en ziet een maandenlange revalidatie tegemoet.

Rampspoed kent geen eind voor Ajax-goalie Leeuwenburgh

Leeuwenburgh werd afgelopen zomer nog verhuurd aan FC Dordrecht, waar hij de naar Excelsior verkaste Filip Kurto moest vervangen. Aan de Krommedijk kon de derde doelman van Ajax niet aan de hoge verwachtingen voldoen en verloor hij de concurrentiestrijd van Robbert te Loeke.

Met slechts vier duels namens De Schapenkoppen achter zijn naam keerde hij terug naar Amsterdam, waar hij bij de beloften aansloot. Bij een training kwam hij daar ongelukkig terecht op zijn rechterschouder, waar hij na aanhoudende klachten en nader onderzoek succesvol aan is geopereerd.

'Het is bijzonder teleurstellend dat het seizoen wederom vroegtijdig ten einde komt voor mij', treurt Leeuwenburgh - nog in het bezit van een contract tot medio 2018 - op de clubsite van Ajax. 'Afgelopen seizoen had ik ook al een schouderblessure. Dat was dezelfde schouder, maar een wel een andere soort kwetsuur. Ondanks deze tegenvaller ga ik er alles aan doen om zo spoedig mogelijk, sterker terug te keren op het veld.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.