Gepasseerde Hart keert terug in doel bij Manchester City

Manchester City-manager Manuel Pellegrini heeft Joe Hart tegen Fulham een basisplaats toebedeeld. De Engelse international was na een reeks fouten op het tweede plan beland.

Gepasseerde Hart keert terug in doel bij Manchester City

De laatste keer dat Hart in de Premier League begon, was op 27 oktober, toen met 2-1 werd verloren van Chelsea. Sindsdien kwam hij enkel in de Champions League en in het League Cup-toernooi in actie. De Roemeen Costel Pantilimon kreeg de voorkeur in de competitie, maar moet nu toch weer op de bank plaatsnemen.

Wat de reden is dat Hart weer het vertrouwen krijgt bij City, is onbekend. Tegenover Sky Sports reageerde Pellegrini wel op het overvolle programma in de maand december. 'In de Premier League vinden ze het spelen op feestdagen erg belangrijk. Maar alle andere landen stoppen en ik denk dat het cruciaal voor de spelers is om een winterstop te hebben, omdat ze veel te veel wedstrijden spelen.'

Fulham-manager René Meulensteen kiest er in het thuisduel met City voor om zonder echte spits te beginnen. De Marokkaanse middenvelder Adel Taarabt start in de punt van de aanval en zal de vrijheid krijgen om veel te zwerven. Maarten Stekelenburg keept bij Fulham.

Opstelling Fulham: Stekelenburg; Riether, Senderos, Hughes, Riise; Dejagah, Karagounis, Parker, Sidwell, Richardson; Taarabt.

Opstelling Manchester City: Hart; Clichy, Kompany, Demichelis, Kolarov; Nasri, Fernandinho, Touré, Silva; Dzeko, Negredo.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen