Gent plakt enorm prijskaartje op bij Ajax afgeteste Simon

Reacties

Bij Ajax wist hij niet door te breken, maar bij AA Gent zijn ze inmiddels dolblij met Moses Daddy-Ajala Simon. De Nigeriaan presteert geweldig, maar van een vertrek kan volgens technisch directeur Michel Louwagie alleen sprake zijn bij een absoluut recordbedrag.

Gent plakt enorm prijskaartje op bij Ajax afgeteste Simon

'Het transferrecord in België zal moeten sneuvelen om een transfer bespreekbaar te maken', zo meldt Louwagie in Belgische media. Dat record staat nu op naam van Marouane Fellaini, die in 2008 voor een kleine twintig miljoen overstapte van Standard Luik naar Everton. Louwagie: 'Ik vind die twintig miljoen euro niet uit de lucht gegrepen.'

Simon (19) maakte in januari de overstap van het Slowaakse AS Trencín naar Gent, waar hij direct opzien baarde. Een paar dagen na zijn debuut pakte hij in het bekerduel met Lokeren amper een minuut na zijn invalbeurt een rode kaart. Sindsdien zijn het echter zijn sportieve prestaties die de aandacht trekken. In negen competitiewedstrijden scoorde hij al zes keer, terwijl hij afgelopen zondag uitblonk tijdens de winst van Gent bij Anderlecht (1-2).

Daarmee neemt Simon sportieve wraak op Ajax. In de voorbereiding op het seizoen 2013/14 was hij op proef bij de selectie van Frank de Boer, Simon scoorde in het oefenduel met De Graafschap (3-0 winst) ook nog een keer, maar werd een paar dagen later alsnog weggestuurd. In België komt hij nu volledig tot wasdom, hetgeen hem op de nodige aandacht komt te staan.

'Herman Van Holsbeeck (technisch manager Anderlecht, red.) wil minstens tien miljoen euro voor Dennis Praet', verwijst Louwagie naar een van de grootste Belgische talenten. 'Dan vind ik twintig miljoen helemaal niet onrealistisch. Sorry, maar je gaat Youri Tielemans toch niet vergelijken met Simon?', noemt Louwagie nog maar een Belgisch toptalent. 'Het record zal dus moeten sneuvelen voordat Simon vertrekt', herhaalt hij.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.