Genk aast op Boëtius

Reacties

Jean-Paul Boëtius is in beeld bij RC Genk. De buitenspeler, die anderhalf jaar geleden Feyenoord verruilde voor FC Basel, wordt in België mogelijk herenigd met Albert Stuivenberg, de trainer onder wie hij speelde bij Oranje onder-17.

Genk aast op Boëtius

Genk en Basel onderhandelen momenteel nog over een huurconstructie van Boëtius. De Nederlander zal al op korte termijn medisch gekeurd worden en moet bij de Belgische topclub het gat opvullen dat Leon Bailey achterlaat.  De negentienjarige aanvaller vertrekt naar Bayer Leverkusen.

Voor de pas 22-jarige Boëtius zou Genk uitkomst bieden. Hij kon bij FC Basel, ook vanwege blessures, tot op heden zijn belofte niet inlossen en speelde onder trainer Urs Fischer tot dusver slechts veertien duels voor de meervoudige Zwitserse kampioen, waarin hij drie keer scoorde. Dit seizoen staat de teller op slechts 74 minuten in twee wedstrijden.

Boëtius tekende in de zomer van 2015 een contract tot 2019 in Basel dat twee miljoen euro overmaakte aan Feyenoord. De aanvaller gold als een groot talent en debuteerde in maart 2014 nog in Oranje.

Er is voor Boëtius ook interesse uit het Engelse Championship, maar hij hoopt bij Genk onder Stuivenberg zijn carrière een nieuwe impuls te kunnen geven. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.