Boëtius grijpt zijn kans en schiet Basel naar volgende ronde

Jean-Paul Boëtius heeft FC Basel met twee doelpunten langs derdedivisionist Tuggen geschoten (1-4). De ex-Feyenoorder mocht in de Zwitserse beker eindelijk weer eens in de basis beginnen en liet zich zien.

Boëtius moet het dit seizoen steevast met een reserveplaats doen bij de Zwitserse kampioen, in de Super League kwam hij tot nu toe slechts acht minuten in actie. Bij de wedstrijden in de Champions League heeft trainer Urs Fischer zelfs geen plaats op de bank voor de 22-jarige buitenspeler. Alleen in de beker maakte hij tot nu toe zijn minuten en met succes: in de eerste twee rondes was hij goed voor een doelpunt en een assist.

In het derderondeduel met Tuggen mocht Boëtius het opnieuw vanaf de start proberen. Lang had hij niet nodig om zijn stempel te drukken: binnen twintig minuten had hij al twee treffers achter zijn naam staan. De eerste maakte hij na zes minuten op aangeven van Michael Lang.

Twaalf minuten later werd Boëtius in het strafschopgebied naar de grond gebracht en ging hij zelf achter de bal staan. De eenvoudig Nederlands international faalde niet en legde zo de basis voor de ruime overwinning van Basel. Lang en Eder Balanta bouwden de score vervolgens voor rust verder uit. In de slotminuut deed de thuisploeg nog iets terug: 1-4.