Geïrriteerd Sunderland baalt van commotie rond Allardyce

Reacties

Hoewel het voltallige Britse journaille al melding maakt van de aanstelling van Sam Allardyce als nieuwe bondscoach van Engeland, blijft de hele gang van zaken bij zijn huidige werkgever Sunderland voor irritatie zorgen.

Geïrriteerd Sunderland baalt van commotie rond Allardyce

De gezaghebbende media in Engeland meldden woensdag allemaal dat hetgeen zich al aankondigde in kannen en kruiken is. Allardyce zou binnen 24 uur door de Engelse voetbalbond (FA) worden gepresenteerd als opvolger van Roy Hodgson, die met de Engelsen op het EK teleurstelde en uitgeschakeld werd in de achtste finale door IJsland. De werkgever van de 61-jarige Engelsman zit ondertussen met de gebakken peren.

Sunderland uitte immers eerder al de frustratie over het mogelijke vertrek van de ervaren manager. De club stelde dat zijn mogelijke aanstelling als bondscoach zo midden in de voorbereiding zeer schadelijk is. De voormalige coach van onder meer Bolton Wanderers, Newcastle United en West Ham United beschikte bij Sunderland ook nog over een tot medio 2017 lopende verbintenis.

In Engeland is er inmiddels al geen twijfel meer over de veelbesproken aanstelling van Allardyce, maar Sunderland bracht woensdagavond nog wel een kort statement naar buiten. 'We zijn ons bewust van de enorme speculaties in de media, maar momenteel is Sam Allardyce nog steeds de manager van Sunderland. We delen de woede en frustraties van onze fans en willen hen graag verzekeren dat we er keihard aan werken om een zo goed mogelijke oplossing voor Sunderland te vinden.'

Ondanks het tegensputteren van Sunderland wijst alles erop dat de FA snel naar buiten zal komen met het besluit. Allardyce moet The Three Lions dan naar het WK van 2018 in Rusland gidsen. In de kwalificatiereeks stuit Engeland op Schotland, Slowakije, Slovenië, Litouwen en Malta. Eerder werden ook Eddie Howe (AFC Bournemouth), Jürgen Klinsmann (bondscoach Verenigde Staten), Steve Bruce (Hull City) en zelfs  Guus Hiddink genoemd, maar uiteindelijk lijkt de Engelse bond toch voor Allardyce te gaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.