Geïrriteerd Sunderland laat Allardyce met FA praten

Reacties

De Engelse voetbalbond FA is met Sam Allardyce in gesprek over een rol als bondscoach. Sunderland heeft bevestigd dat het toestemming heeft gegeven voor de onderhandelingen. De 61-jarige Allardyce moet Roy Hodgson opvolgen als keuzeheer van het nationale elftal.

Geïrriteerd Sunderland laat Allardyce met FA praten

Sunderland stelt te hopen dat Allardyce ondanks de interesse van de voetbalbond gewoon werkzaam blijft in het Stadium of Light. 'Na een moeizaam seizoen hebben we behoefte aan stabiliteit. Daarom hopen we dat Sam aanblijft als manager. Hij speelt een grote rol in onze plannen.'

De club laat weten niet blij te zijn met de speculaties over de toekomst van Allardyce. 'De geruchten zijn extreem beschadigend voor Sunderland, zeker in deze fase van het seizoen. Daarom hopen wij op een snelle oplossing.'

Hodgson nam na het voor Engeland teleurstellend verlopen EK afscheid als bondscoach. Hij was tijdens de kwalificatiereeks met tien zeges in tien wedstrijden nog uiterst succesvol, maar kon de verwachtingen in Frankrijk niet waarmaken.

Voor Big Sam zou de functie bij de FA zijn eerste klus als bondscoach zijn. De Engelsman was eerder manager bij onder andere West Ham United, Blackburn Rovers, Newcastle United en Bolton Wanderers. Bij Sunderland ging Allardyce het voorbije seizoen aan de slag na het vertrek van Dick Advocaat. The Black Cats speelden zich een speelronde voor het einde veilig.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.