Jeugdinternationals vangen Pokémons, Kramer openhartig

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Jeugdinternationals vangen Pokémons, Kramer openhartig

• De spelers van Nederland Onder-19 vervelen zich geen seconde op het EK, zo meldt coach Aron Winter op de website van de KNVB. Vanzelfsprekend gaat de Pokémon-hype niet aan de spelers voorbij. 'Buiten het veld rusten ze en spelen ze spelletjes met elkaar. Van kaartspelletjes tot FIFA. Ook zie ik ze samen Pokémons vangen in het hotel of tijdens een wandeling langs de Donau.'

• Michiel Kramer; de Feyenoord-spits maakt altijd en overal de tongen los. Voor Andy van der Meijde reden eens een stevig gesprek aan te gaan. Wat volgde was een openhartige conversatie.

•  Uniek of niet, Borussia Dortmund brengt het als een volgende mijlpaal. De club heeft een eigen Airbus voor de uitduels in de Champions League. Spits Pierre-Emerick Aubameyang is onder de indruk. 'Dit moet uniek zijn', aldus de aanvaller over het vliegtuig. Dortmund is niet helemaal uniek, want onder andere Barcelona, Real Madrid en Arsenal beschikken al over een vliegtuig in de clubkleuren. In Duitsland is Dortmund wel de eerste, dat dan weer wel.

'Alle spelers zijn zeer onder de indruk'
• De Belgische aanvaller Kevin Mirallas is overdonderd door de entree van manager Ronald Koeman bij Everton. 'Koeman is vastberaden en ambitieus. De oefensessies zijn al goed verlopen en we kijken uit naar het komende seizoen.' (website Everton)

• In gesprek met Der Kicker heeft Thomas Müller zich nog maar eens zeer zelfkritisch getoond. De Duitse aanvaller, die al tijdens het EK aangaf even geen penalty's meer op te eisen, meent dat hij zijn rol als spits niet goed heeft ingevuld na het wegvallen van de geblesseerde Mario Gomez. 'Ik ben veel te veel gaan zwerven, op zoek naar ballen. Terwijl ik beter in de punt van de aanval had kunnen wachten. Dat heeft ons als ploeg allesbehalve geholpen', aldus de aanvaller van Bayern München, die met Duitsland in de halve finale werd uitgeschakeld door gastland Frankrijk.

• Everton probeert komend seizoen onder Ronald Koeman de weg omhoog te vinden. De nieuwe manager ging donderdag stevig op de pedalen staan.

• En ook de spelers van PSV klommen op de fiets. Dat gebeurde tijdens het trainingskamp in Verbier, waar Alberto Contador in 2009 zegevierde in de Tour de France.

• Internazionale-trainer Roberto Mancini deed een wel heel opvallende ontboezeming, toen hem gevraagd werd naar de speculaties over een mogelijk vertrek van zijn sterspeler Mauro Icardi.

• In Alkmaar zijn ze in hun nopjes met Fred Friday, maar de Jupiler League had hem liever een niveau lager gezien.

'Cristiano Ronaldo is dé speciale voetballer van de huidige generatie. Niemand met wie ik werkte bij Manchester United heeft zich zo ontwikkeld als hij, gewoon door hard te werken. Normaal kunnen spelers maar vijf of zes jaar uitkomen in de top. Ronaldo blinkt al meer dan tien jaar uit.'
• Alex Ferguson denkt met veel genoegen terug aan zijn samenwerking met Ronaldo. Zondagavond feliciteerde hij de Portugees al met het winnen van de EK-titel. (Bild)

• Zeg na het zien van deze beelden van een oefenwedstrijd tegen West Bromwich Albion nooit meer dat David Luiz geen neusje voor de goal heeft. Misschien heeft Paris Saint-Germain de opvolger van Zlatan Ibrahimovic al in huis.

• Het is slechts een kwestie van tijd voordat Ajax Heiko Westermann presenteert als aanwinst. De club plaatste al een tweet met de nieuwe teamfoto waarop de Duitse verdediger te zien was.

Dit is de inmiddels door Ajax verwijderde foto, met linksboven Westermann.

• Een transfer in de maak of een mysterieuze verwisseling? Andreas Ulmer stond toch wat voor schut met een shirt van Red Bull Leipzig in de Champions League-wedstrijd met zijn Red Bull Salzburg tegen FK Liepaja. Het gaf hem wel vleugels. Salzburg won met 1-0.

Portugal als EK-winnaar een verrassing? Niet zozeer voor Pierre van Hooijdonk. Hij waarschuwde eind juni al voor de Portugezen. Zijn voorspellingen blijken even nauwkeurig als zijn vrije trappen in het verleden.

'Het is een lastige kwestie. De meest gerenommeerde managers zijn al bezet, daarom zou het goed zijn om een jonge manager met een ervaren assistent de kans te geven.'
• Gratis advies voor de FA van niemand minder dan Frank Lampard, die zich uitspreekt over de vraag wie bondscoach van Engeland moet worden. De Engelse voetbalbond is in gesprek met de 61-jarige Sam Allardyce. (Sky Sports)

• Een opvallend bericht uit Engeland: ex-Premier League-speler Leon McKenzie gaat om een nationale titel boksen. De inmiddels 38-jarige Engelsman speelde in het verleden onder meer voor Crystal Palace en Norwich City en kwam veertig keer in actie in de Premier League. Nee, niet als box-to-box-middenvelder, maar als spits.

• Ze ontmoeten elkaar bij iedere Clásico, ze komen elkaar tegen in de strijd om de Gouden Bal en ze treffen elkaar tijdens hun vakantie. Lionel Messi en Cristiano Ronaldo vieren vakantie op Ibiza, waar ze op enkele kilometers van elkaar een jacht hebben liggen. Spaanse media duiken er bovenop.

Lionel Messi en co zijn komend seizoen overigens in het paars te bewonderen, zo maakte Barcelona donderdagochtend bekend.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.