FA polst na Allardyce ook Bruce voor rol als bondscoach

Reacties

Hull City heeft in een statement bevestigd dat de Engelse voetbalbond FA met manager Steve Bruce heeft gesproken over het bondscoachschap. Wel benadrukt de Premier League-club dat het gesprek informeel was en dat er geen akkoord tussen de verschillende partijen.

FA polst na Allardyce ook Bruce voor rol als bondscoach

Zo is nog altijd niet duidelijk wie de taken van de na het EK opgestapte Roy Hodgson overneemt. Duidelijk is wel dat ook Sam Allardyce in beeld is. Sunderland deed onlangs nog zijn beklag over de onrust die ontstaan is door de contacten tussen de FA en de Sunderland-manager.

Bij de FA buigt een panel bestaande uit drie personen zich over het invullen van de vacature. Martin Glenn (president), Dan Ashworth (technisch directeur) en David Gill (bestuurslid) denken volgens de BBC ook aan AFC Bournemouth-manager Eddie Howe en Jürgen Klinsmann, de Duitser die momenteel bondscoach is van de Verenigde Staten. Ook Guus Hiddink werd eerder al genoemd.

Het is zeker dat Bruce in ieder geval interesse heeft in de beschikbare functie. Onder zijn leiding promoveerde Hull het voorbije seizoen weer naar de Premier League, maar hij staat open voor een vertrek. 'Ik ben een echte patriot. Het is een eer om in verband te worden gebracht met het bondscoachschap. Het is het hoogst haalbare', zei de 55-jarige Engelsman onlangs tegen BBC Radio.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.