Gefrustreerde Van Gaal wil transfermarkt op met United

Reacties

Manchester United speelt zondagmiddag (16.00 uur) zijn laatste wedstrijd van het seizoen. Bournemouth is de tegenstander en manager Louis van Gaal eist de overwinning, omdat het behalen van de vierde plaats nog altijd een optie is.

Gefrustreerde Van Gaal wil transfermarkt op met United

Door de 3-2 nederlaag tegen West Ham United eerder deze week heeft de ploeg van Van Gaal plaatsing voor de voorronde van de Champions League niet langer in eigen hand. Alleen als Manchester City punten verspeelt tegen Swansea City en United wint van Bournemouth, gaat de Engelse topclub het kampioenenbal in.

'We zijn nu afhankelijk van Manchester City. Dat is zeer frustrerend, want we hadden de kans om alles in eigen hand te hebben', zei Van Gaal vrijdag tijdens zijn perspraatje. 'We stonden een kwartier voor tijd nog met 1-2 voor en hebben het zelf weggegeven. Het is nog steeds mogelijk om vierde te worden, dus wij blijven vechten.'

Om volgend seizoen om de titel mee te kunnen doen heeft United in aanvallend opzicht versterking nodig, vindt Van Gaal. 'Ik denk dat we in defensief opzicht niet veel meer hoeven te verbeteren. We moeten wel meer scoren, dat zei ik ook al aan het begin van dit seizoen. We hebben creatieve, snelle spelers nodig in de aanval. Dat heb ik altijd al gezegd, dus dat moeten we in de zomer gaan regelen. Dat is enorm belangrijk.'

Manchester United gaf afgelopen zomer ongeveer 85 miljoen euro uit aan dit duo, Anthony Martial en Memphis Depay. Toch vindt Louis van Gaal dat de club aanvallende versterking nodig heeft.
Manchester United gaf afgelopen zomer ongeveer 85 miljoen euro uit aan dit duo, Anthony Martial en Memphis Depay. Toch vindt Louis van Gaal dat de club aanvallende versterking nodig heeft.

Wanneer United deelname aan de Champions League misloopt, is de kans groot dat de echte toppers geen trek hebben in een transfer naar de club. Van Gaal wil echter niet op de zaken vooruitlopen. 'Dat kun je nu nog niet zeggen, dat kun je pas zeggen als we ons echt niet hebben gekwalificeerd. Vorig seizoen kwalificeerden we ons ook pas laat. Toch zijn er toen spelers die ik wilde hebben niet gekomen, omdat je van heel veel factoren afhankelijk bent.'

Toch vindt Van Gaal dat zijn huidige selectie ook tot meer in staat moet kunnen zijn. 'We moeten wedstrijden sneller beslissen. We proberen dat aspect op de training te verbeteren. We moeten leren het veld groter te houden. Dan moet de tegenstander namelijk meer rennen en is het makkelijker om wedstrijden te beslissen omdat de tegenstander vermoeid raakt.'

Shaw
Luke Shaw komt dit seizoen niet meer in actie voor Manchester United. De linksback, die herstellende is van een dubbele beenbreuk die hij opliep tegen PSV, hoopte lange tijd op deelname aan de FA Cup-finale tegen Crystal Palace. 'Het is enorm jammer dat hij niet kan spelen. Hij heeft meer tijd nodig. Luke komt terug, maar wel pas volgend seizoen', aldus Van Gaal.

United moet het tegen Bournemouth ook doen zonder Adnan Januzaj en Bastian Schweinsteiger. Achter de namen van Matteo Darmian en Ashley Young staat nog een vraagteken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.