Geen replays meer in kwartfinale FA Cup-toernooi

Reacties

Met ingang van komend seizoen worden er geen replays meer gespeeld in de kwartfinale van de strijd om de FA Cup. Een verlenging en eventueel strafschoppen moeten de beslissing brengen na een gelijkspel.

Geen replays meer in kwartfinale FA Cup-toernooi

In februari kondigde de Engelse voetbalbond (FA) al aan dat het inkrimpen van de overvolle speelkalender een optie was. Aanleiding zijn de teleurstellende prestaties van de clubs in Europa en die van de nationale ploeg op grote toernooien.

Los van het pittige programma in de Premier League, met name rond de feestdagen, vergt ook het uitkomen in twee bekertoernooien veel van de Engelse teams en spelers. Dit seizoen klaagden buitenlandse managers als Louis van Gaal (Manchester United) en Jürgen Klopp (Liverpool) openlijk over het drukke programma.

In eerste instantie werd overwogen om de replays helemaal af te schaffen, maar vooralsnog gaat het enkel om de kwartfinale. Ook was het een optie om de halve finale van het League Cup-toernooi niet langer over twee duels af te werken. Met dat laatste zou ook de Football League moeten instemmen.

In de halve finale en finale was een replay al niet aan de orde, aangezien die wedstrijden op neutraal terrein - op Wembley - worden afgewerkt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.