'FA overweegt overvolle kalender in te krimpen'

Reacties

De Engelse voetbalbond (FA) denkt volgens de BBC serieus na over het inkrimpen van de overvolle speelkalender. Aanleiding zijn de teleurstellende prestaties van de clubs in Europa en die van de nationale ploeg op grote toernooien.

'FA overweegt overvolle kalender in te krimpen'

Los van het pittige programma in de Premier League, met name rond de feestdagen, vergt ook het uitkomen in twee bekertoernooien veel van de Engelse teams en spelers. De bond denkt er daarom over replays in het FA Cup-toernooi af te schaffen en de halve finale van het League Cup-toernooi niet langer over twee duels af te werken. Met dat laatste zou ook de Football League moeten instemmen.

Dit seizoen klaagden buitenlandse managers als Louis van Gaal (Manchester United) en Jürgen Klopp (Liverpool) openlijk over het drukke programma, terwijl Manchester City boos is dat het drie dagen voor de Champions League-confrontatie met Dinamo Kiev een zware FA Cup-wedstrijd tegen Chelsea moet afwerken.

Chelsea was in 2012 de laatste Engelse club die de Champions League won. Sindsdien reikten alleen Manchester United (kwartfinale 2013/14) en The Blues zelf (halve finale 2013/14) verder dan de laatste zestien. In vier gevallen was de groepsfase echter al het eindstation voor een Premier League-club. De Engelse nationale ploeg kwam in 2014 ook niet verder dan de eerste ronde van het WK in Brazilië. De laatste halvefinaleplaats dateert alweer van 1996 op het EK in eigen land.

Mochten de overpeinzingen - die nog in een vroeg stadium verkeren - van de Engelse bond daadwerkelijk leiden tot veranderingen, dan zouden die pas vanaf 2018 worden doorgevoerd. Dan loopt de huidige televisiedeal af.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.