Geen Europees avontuur voor De Guzman met Frankfurt

Reacties

Het lijkt er niet op dat Jonathan de Guzman dit seizoen een voorname rol gaat spelen bij Eintracht Frankfurt. De 31-jarige middenvelder is niet ingeschreven voor de groepsfase van de Europa League.

Geen Europees avontuur voor De Guzman met Frankfurt

Dat terwijl De Guzman vorig seizoen nog negen keer zijn opwachting maakte op weg naar de halve finale in datzelfde toernooi. Hoewel de veertienvoudig international lang niet altijd basisspeler was, deed trainer Adi Hütter wel regelmatig een beroep op de geboren Canadees. In totaal kwam de voormalig speler van Feyenoord 39 keer in actie in alle competities.

Begin dit seizoen mocht De Guzman ook nog gewoon zijn opwachting maken in de voorronde-duels met FC Vaduz, waarin hij scoorde (foto), en deed hij als invaller mee in het competitieduel met RB Leipzig. Sindsdien ontbrak de bronzen medaillewinnaar van het WK 2014 in de wedstrijdselectie. Het debuut van Bas Dost tegen Fortuna Düsseldorf miste hij door een spierblessure.

Of die kwetsuur ook de reden is van de absentie van Guzman op de Europese lijst van Frankfurt, is vooralsnog onduidelijk. Duitse media zijn in ieder geval niet verrast dat Hütter hem niet heeft ingeschreven voor de Europa League. Dost mag uiteraard wel zijn kunsten vertonen in die competitie, net als de op Deadline Day van AC Milan gehuurde André Silva.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

UEFA Europa League

Stand Groepsfase Groep F UEFA Europa League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Arsenal
6
3
2
1
14-7
+7
11
2
Eintracht Frankfurt
6
3
0
3
8-10
-2
9
3
Standard Luik
6
2
2
2
8-10
-2
8
4
Vitória Guimarães
6
1
2
3
7-10
-3
5
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer J. de Guzmán
Meer over J. de Guzmán
Meer Dost
Meer over Dost
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.