Geen euforie bij Heracles: 'Eigenlijk zijn we weggespeeld'

Reacties

Heracles Almelo wilde van euforie niets weten na het bekersucces tegen Vitesse (4-1). Het besef was er immers wel degelijke dat de arbitrale beslissingen rond 'vriend' Peter Bosz de Tukkers goed uitkwamen.

Geen euforie bij Heracles: 'Eigenlijk zijn we weggespeeld'

Het optreden van scheidsrechter Danny Makkelie was na afloop hét onderwerp van gesprek. Zo gaf hij in het bekerduel vier rode kaarten, waaronder één voor Vitesse-trainer Peter Bosz. Die weigerde zelfs van het veld te gaan, waarna de wedstrijd enkele minuten gestaakt werd. Na de onderbreking kwam Heracles langszij om in de verlenging de numerieke meerderheid uit te buiten.

'Er is een hoop gebeurd en ik ben blij dat we door zijn. Maar dat is het ook', zei trainer John Stegeman tegen FOX Sports, die in de Eredivisie verrassend de tweede plek bezet met vijftien punten uit zes duels. De coach had geen oog voor wat er precies gebeurde rond 'vriend' Bosz, met wie hij samenwerkte bij Heracles. De trainer was bezig met zijn eigen ploeg die het al moeilijk genoeg had met Vitesse.

'Ze waren gewoon beter. We hebben ons uiteindelijk in de wedstrijd kunnen knokken door wat er allemaal gebeurde. Met elf man tegen acht hebben we het goed kunnen afmaken, maar dat mag je ook verwachten. Maar dat betekent nu niet dat ik euforisch ben', aldus Stegeman.

Krüzen
Ook voor zijn assistent Hendrie Krüzen was het meer dan een normale wedstrijd. De oud-international keerde afgelopen zomer terug naar zijn geliefde Heracles na een uitstapje bij Vitesse, waar hij de rechterhand was van Bosz. Hij bezag het gebeuren dan ook met gemengde gevoelens.

'Je kan je druk maken om dingen waarop je geen invloed hebt, maar dat kan ook averechts werken', zei Krüzen tegen RTV Oost. 'Ik begrijp Peter ook wel, normaal gesproken ben ik diegene die ervoor springt. Nu is Peter zelf aan het woord. Maar ik weet niet wat er allemaal gezegd is. Het is maar net wat de scheidsrechter toelaat en accepteert.'

Krüzen constateerde ook dat het Heracles heeft geholpen. 'In eerste instantie zijn we gewoon helemaal weggespeeld, we hadden totaal geen grip op het middenveld. Dus wat dat aangaat was Vitesse toch wel een maatje te groot voor ons. Door die kaarten die er gevallen zijn hebben we op een gegeven moment weer grip gekregen en daar is ook alles mee gezegd en daardoor hebben we ook waarschijnlijk die wedstrijd gewonnen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.