Geen Dzeko, geen probleem: Batshuayi blinkt uit in voetbalfestijn

Reacties

Fenerbahçe heeft woensdagmiddag tot het uiterste moeten gaan om Kayserispor, de nummer drie van de ranglijst, opzij te zetten. Michy Batshuayi was met een hattrick de grote man in een ongekend spektakelstuk: 3-4. Zondag wacht voor Fenerbahçe de kraker tegen aartsrivaal Galatasaray.

Geen Dzeko, geen probleem: Batshuayi blinkt uit in voetbalfestijn
© Ziggo Sport
Kayserispor
Kayserispor
3 - 4
Fenerbahçe
Fenerbahçe

Fenerbahçe en Galatasaray gaan nek aan nek in de strijd om de Turkse landstitel en haalden uit de eerste vijftien wedstrijden evenveel punten (veertig). Fenerbahçe gaat dankzij een beter doelsaldo aan kop en zal zondag, tenzij Galatasaray later deze woensdag volledig uit zijn slof schiet tegen Fatih Karagümrük, als nummer één van de ranglijst de topper tegen Cim Bom ingaan.

Die zekerheid heeft Fenerbahçe te danken aan Batshuayi, die dit seizoen nog niet scoorde in de Süper Lig. De Belg is vooral invaller bij de club die hem vorig jaar kocht van Chelsea, maar mocht in de afwezigheid van aanvoerder (en topscorer) Edin Dzeko tegen Kayserispor voor het eerst dit seizoen starten. Batshuayi liet direct zien wat hij waard is, door een hattrick te maken. De Belg was goed voor de 0-2, 1-3 en 3-4.


De doelpunten van Batshuayi in beeld:


De wedstrijd werd overigens nog wel op een vervelende manier afgesloten voor Fenerbahçe. Wegens commentaar op de leiding werd Fred met twee keer geel van het veld gestuurd en diep in blessuretijd kreeg ook Mert Hakan Yandas een tweede gele kaart. Onhandig, want beide spelers zijn nu geschorst voor het treffen met Galatasaray.

Bij Fenerbahçe deed Jaydon Oosterwolde als invaller tien minuten mee en begonnen Sebastian Szymanski en Dusan Tadic in de basis. De voormalig smaakmakers van Feyenoord en Ajax werden allebei vroegtijdig naar de kant gehaald.

In het VI Kerstnummer staat een uitgebreid verhaal met Tadic, die openhartig spreekt over zijn vertrek bij Ajax. Dat verhaal is ook te lezen via VI PRO:


Nu gratis de VI Kerstspecial (t.w.v. €9,99) bij een maand VI PRO.
Word nu hier lid voor slechts €6,- per maand*.
*maandelijks opzegbaar
Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de VI Kerstspecial.
Word nu lid van VI PRO

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.