Geduld Touré bij City op: 'Hij vertrekt zeker in juni'

Reacties

Yaya Touré is bezig aan zijn laatste maanden in dienst van Manchester City. Volgens zijn zaakwaarnemer Dimitri Seluk is het inmiddels zeker dat de middenvelder na dit seizoen naar een andere club verkast.

Geduld Touré bij City op: 'Hij vertrekt zeker in juni'

De 32-jarige Touré is van mening dat City hem aan het lijntje houdt en heeft daarom besloten te vertrekken, vertelt Seluk aan Sky Sports. 'We wachten al te lang. Manchester City heeft hem een nieuw contract beloofd, maar er is nog steeds geen aanbieding gedaan dus Yaya vertrekt in juni. Yaya is uiteraard teleurgesteld, maar hij is een echte prof en zal alles blijven geven in de laatste wedstrijden van het seizoen.'

Internazionale zou één van de clubs zijn met belangstelling voor Touré. Bij de Italianen staat Roberto Mancini aan het roer en de trainer werkte bij City al eerder succesvol samen met de Ivoriaan. Seluk: 'Er zijn meerdere clubs die Yaya een aanbieding hebben gedaan en we zijn die aanbiedingen aan het evalueren. Er is nog niets zeker. Of het om het geld draait? Absoluut niet.'

Het huidige contract van Touré, die in de zomer van 2010 voor dertig miljoen euro werd overgenomen van Barcelona, loopt nog door tot medio 2017. Geïnteresseerde clubs zullen er dan ook eerst uit moeten komen met City. Touré wordt al langer in verband gebracht met een vertrek. Zo zou hij het absoluut niet zien zitten om volgend seizoen weer onder Pep Guardiola te werken, de coach die hem bij Barcelona op de bank hield. Daarnaast zou Touré niet goed in de groep liggen, wat onderstaande foto na het winnen van de League Cup dit seizoen ook impliceert.

Yaya Touré zat in zijn eentje wat te drinken toen de rest van de selectie van Manchester City een feestje vierde vanwege het winnen van de League Cup.
Yaya Touré zat in zijn eentje wat te drinken toen de rest van de selectie van Manchester City een feestje vierde vanwege het winnen van de League Cup.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.