Touré moet rentree bij Ivoorkust uitstellen na hielblessure

Reacties

Yaya Touré heeft zich afgemeld bij de nationale ploeg van Ivoorkust voor de kwalificatieduels met Soedan. De middenvelder, die na een jaar afwezigheid weer terug wilde keren, heeft last van hielklachten.

Touré moet rentree bij Ivoorkust uitstellen na hielblessure

De 32-jarige Touré speelde zijn laatste duels voor Ivoorkust begin 2015 tijdens het toernooi om de Afrika Cup. Het land won de finale op 8 februari na strafschoppen van Ghana. Daarna vond Touré het tijd voor een adempauze als international. 'Met alle respect voor de nieuwe bondscoach Michel Dussuyer, ik wilde tijd voor respijt', zei de reserve-aanvoerder van Manchester City destijds.

Na dertien maanden afwezigheid wilde Touré voor het tweeluik met Soedan (23 en 27 maart) in de kwalificatie voor de strijd om de Afrika Cup van 2017 in Gabon weer aansluiten bij het nationale elftal, waarvan hij de aanvoerder was. Ivoorkust speelde in de huidige campagne één kwalificatiewedstrijd: op bezoek bij Sierra Leone kwam het niet verder dan 0-0.

Touré speelde zondag nog de volle negentig minuten in de derby tussen Manchester City en Manchester United (0-1). Het is nog niet duidelijk hoelang hij eruit ligt. Op 6 april speelt City in de kwartfinale van de Champions League tegen Paris Saint-Germain.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.