Ivoorkust dankt Afrika Cup aan loyale Boubacar

Reacties

Niet de grote namen als Wilfried Bony of de gebroeders Touré maar de bescheiden Boubacar 'Copa' Barry was zondag de Ivoriaanse held in de finale om de Afrika Cup. De doelman kreeg de beloning voor zijn loyaliteit.

Ivoorkust dankt Afrika Cup aan loyale Boubacar

'Als je een prijs pakt met je club is dat wel mooi, maar als je het met je land doet is dat ongelooflijk', zei aanvoerder Yaya Touré na de memorabele finale tegen Ghana (0-0). 'Ik heb twee keer een finale verloren en dat knaagde aan me. Nu is het fantastisch. Maar het was wel zeer spannend door de strafschoppen. Ik moet Copa feliciteren, hij heeft zich een voorbeeld getoond van loyaliteit.'

Want dat Touré eindelijk die begeerde Afrika Cup omhoog kon houden was voor een groot deel te danken aan Barry. De 35-jarige doelman, die zijn plaats onder de lat in de finale dankte aan de blessure voor eerste keus Sylvain Gbohouo, was de held van de memorabele strafschoppenreeks.

Ondanks krampverschijnselen stopte de doelman van SC Lokeren de 21ste penalty van de reeks van zijn Ghanese collega Razak Brimah om daarna eigenhandig vanaf de stip De Olifanten Afrikaans kampioen te maken.

'Ik heb veel kritiek gehad. Ik ben niet gezegend met talent of lengte. Maar ik heb altijd mezelf willen ontwikkelen en willen werken voor het team', zei de held, die in oktober zijn status van eerste doelman kwijtraakte maar toch in landsbelang de invitatie voor de Afrika Cup aanvaardde als tweede man. Zijn onverwachte heldenrol bracht zijn gouden generatie Ivoriaanse internationals dan eindelijk die langverwachte hoofdprijs.

Blijdschap bij de Ivorianen. De Gouden generatie van het land heeft eindelijk een hoofdprijs te pakken.
Blijdschap bij de Ivorianen. De Gouden generatie van het land heeft eindelijk een hoofdprijs te pakken.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.