Gedegradeerd Fluminense toch verzekerd van lijfsbehoud

Fluminense speelt ook komend jaar op het hoogste niveau in Brazilië. De degradatie werd achter de groene tafel definitief ongedaan gemaakt.

Gedegradeerd Fluminense toch verzekerd van lijfsbehoud

Fluminense had de twijfelachtige eer om als eerste Braziliaanse kampioen in plaats van de titel te prolongeren te degraderen uit de Serie A. Maar een verkeerde wissel van Portuguesa op de laatste speeldag bood een onverwachte ontsnappingskans.

Het inbrengen van Heverton in 78ste minuut kwam Portuguesa heel duur te staan. De middenvelder was door een rode kaart niet speelgerechtigd, en daardoor werd het 0-0 gelijkspel tegen Grêmio omgezet in een reglementaire nederlaag en werden als straf drie punten in mindering gebracht.

En juist daardoor zakte het zich veilig wanende Portuguesa naar de gevreesde zeventiende plaats, die in handen was van Fluminense en degradatie betekende. De bestrafte club probeerde de gang van zaken via de beroepsinstanties ongedaan te maken, maar alles tevergeefs. Ook de hoogste beroepscommissie wees het verzoek van Portuguesa af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen