Galliani looft Van Ginkel, Berlusconi spreekt droom uit

Reacties

Vice-voorzitter Adriano Galliani is een charmeoffensief gestart. Juist in de week dat het kamp-Marco van Ginkel (21) zijn onvrede uitsprak over de geringe speeltijd bij AC Milan, krijgt de Chelsea-huurling lof toegezwaaid.

Galliani looft Van Ginkel, Berlusconi spreekt droom uit

De Rossoneri wonnen woensdag het oefenduel om de Trofeo Berlusconi met 2-0 van San Lorenzo door goals van Stephan El Shaarawy en Giampaolo Pazzini. Van Ginkel maakte voor het eerst sinds 23 september, toen hij na een half uur uitviel tegen Empoli (2-2), weer zijn opwachting. Deze week arrangeerde zaakwaarnemer Karel Jansen daarom nog een gesprek om de geringe speeltijd van de voormalige middenvelder van Vitesse aan te kaarten.

'Ik ben enorm blij met de prestatie van Van Ginkel; hij was als speler vóór de verdediging erg goed', aldus Galliani. 'Hij brengt kwaliteit met zich mee en is een geweldige speler', aldus de bestuurder.

Ondertussen zorgde Milan-eigenaar Silvio Berlusconi (78) maar weer eens voor ophef. Als het aan hem ligt, verdwijnen op den duur alle buitenlanders uit de basiself van Filippo Inzaghi. 'Ik sta perplex als ik al die buitenlanders bij de Italiaanse clubs zie spelen. Het doet pijn om zoveel ploegen te zijn die in zijn geheel uit buitenlanders bestaan. De Arabieren, Russen en Indonesiërs hebben de markt volledig op zijn kop gezet. Mijn droom is ondertussen nog steeds om een AC Milan met elf Italiaanse basisspelers te zien', nam hij geen blad voor de mond.

Vooralsnog zal het zover niet komen, maar de vraag blijft wel of Inzaghi net zo enthousiast was over de verrichtingen van Van Ginkel als Galliani.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.