media

statistieken

datum

laden laden
laden laden
Toon meer resultaten

Galatasaray pakt miljoenen met verkoop Sneijder-shirts

Galatasaray pakt miljoenen met verkoop Sneijder-shirts

Turkije is in de ban van Wesley Sneijder. Om 15.00 uur is hij dinsdagmiddag gepresenteerd als de nieuwe aankoop van Galatasaray. De Turkse grootmacht speelt handig in op de Sneijder-hype.

Galatasaray heeft al dertigduizend shirts met rugnummer veertien laten drukken en de naam van Sneijder. En alsof dat nog niet genoeg is, de Turkse club verwacht die tricots binnen de eerste dagen al te slijten.

De verkoop van dertigduizend shirts komt neer op een opbrengst van 1,3 miljoen euro. De verwachting is dat na de eerste dagen nog eens dertigduizend shirts tot het einde van het seizoen verkocht zullen worden. Met andere woorden: nog eens 1,3 miljoen aan opbrengst.

Met de te verwachten verkoop van zestigduizend shirts snoept de Turkse topclub dus al 2,6 miljoen euro van de transfersom van 7,5 miljoen af.

Desondanks is Sneijder wel in één klap de best betaalde voetballer in Turkije. Sneijders netto basissalaris bedraagt 4,3 miljoen euro. Daarbovenop krijgt hij nog eens 25 duizend euro per gespeelde wedstrijd.

Mogelijk dat voor het volgende seizoen, Sneijder tekent tot medio 2016, opnieuw veel inkomsten vallen te genereren. Mogelijk krijgt Sneijder dan nummer tien, het rugnummer dat de meeste spelmakers verkiezen en dat nu bij Galatasaray nog wordt gedragen door Felipe Melo. Dat zou op dat moment betekenen dat de shirts die nu gedrukt gaan worden gedateerd zijn, hetgeen mogelijk de verkoop van volgend seizoen stimuleert.

Laatste nieuws