Galatasaray met regisseur Sneijder in bekerfinale

Galatasaray verzekerde zich op spectaculaire wijze van een plek in de Turkse bekerfinale. Cim Bom stond op bezoek bij Bursaspor na 33 minuten met 2-0 achter, waarna Wesley Sneijder de topclub bij de hand nam met een 2-5 overwinning tot gevolg. Dat was na de 2-2 in de eerste halve finale tegen Bursaspor meer dan genoeg voor een finaleplaats.

In de eerste helft bakte Galatasaray er bijzonder weinig van en lag Bursaspor op koers voor een plek in de eindstrijd, dankzij twee doelpunten van Fernandao. Op slag van rust hielp Sneijder de uitploeg met een harde knal in de kruising terug in de wedstrijd (2-1).

Direct na de hervatting was Sneijder weer belangrijk. Zijn voorzet werd door Ibrahim Öztürk met de arm geblokkeerd, met een strafschop tot  gevolg welke door Selçuk Inan werd benut. In de 53ste minuut voltooide Galatasaray zijn comeback middels de 2-3 van Burak Yilmaz. Daarmee was het nog niet gedaan met het spektakel, want Yilmaz (assist Sneijder) en Felipe Melo (strafschop) bepaalden de uitslag op 2-5. Vlak voor tijd werd Yilmaz weggestuurd vanwege zijn tweede gele kaart.

De tegenstander van Galatasaray in de finale wordt donderdag bekend. Eskisehirspor en Antalyaspor strijden dan om een plek in de eindstrijd. Antalya is in het voordeel, want het won twee weken geleden al met 1-0 op bezoek in Eskisehir.