Galatasaray gaat in zee met Mancini als opvolger Terim

Wesley Sneijder krijgt bij Galatasaray te maken met Roberto Mancini als nieuwe trainer. De Turkse club zal de Italiaan maandag nog presenteren.

Galatasaray gaat in zee met Mancini als opvolger Terim

Mancini vloog zondagmiddag naar Istanbul voor afrondende gesprekken en moet vanavond zijn eerste training leiden. De onderhandelingen met Mancini liepen al enige tijd. Vijf dagen geleden waren club en trainer al in grote lijnen akkoord over de inhoud van de overeenkomst die loopt tot medio 2015 met een optie op nog een seizoen.

Het enige struikelblok vormde een ontsnappingsclausule in het contract aangaande de Italiaanse nationale ploeg. Mancini heeft bedongen dat hij na het WK aan de slag kan als bondscoach mocht de gelegenheid zich voor doen.

Mancini is de opvolger van Fatih Terim, die vorige week werd ontslagen vanwege zijn  dubbelrol als bondscoach van Turkije, de slechte seizoenstart en gebrek aan communicatie met de clubleiding. De 48-jarige Italiaan moest eind vorig seizoen weg als manager van Manchester City.

Bij Galatasaray debuteert Mancini in eigen land tijdens het bezoek aan Juventus in de Champions League. Vóór zijn periode bij City, dat onder leiding van de Italiaan landskampioen werd en een FA Cup won, was de trainer werkzaam voor Fiorentina, Lazio en Internazionale. Galatasaray wordt zijn tweede buitenlandse club en Mancini staat voor de immense taak de club verder te brengen in Europa.

Sneijder
Woensdag staat het duel met Juventus op het programma. In aanloop naar de tweede Champions League-wedstrijd van deze campagne kampt Galatasaray met lichte blessureklachten in de selectie. Zondagochtend ontbrak Sneijder nog op het trainingsveld. De aanvallende middenvelder was zaterdag tegen Rizespor (1-1) al na ruim een half uur uitgevallen. Didier Drogba was ook niet helemaal ongeschonden uit de strijd gekomen en werkte zondag een individueel programma af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen