City ontdoet zich na tegenvallend seizoen van Mancini

Na dagen van speculaties maakte Manchester City maandagavond bekend dat manager Roberto Mancini ontslagen is. De met 1-0 verloren bekerfinale tegen Wigan Athletic was de laatste wedstrijd van City onder leiding van de Italiaan.

City ontdoet zich na tegenvallend seizoen van Mancini

Onder Mancini veroverde Manchester City vorig seizoen de eerste landstitel sinds 1968 en de derde in de clubgeschiedenis. Dit seizoen bleef een vervolg uit. In de Premier League raakte rivaal Manchester United al snel uit zicht, terwijl in de Champions League de groepsfase niet werd overleefd in een poule met Ajax, Borussia Dortmund en Real Madrid.

De kans om alsnog een prijs te pakken door de FA Cup te winnen was afgelopen zaterdag ook niet aan Mancini en City besteed. De geruchten dat de voormalig Italiaans international plaats moest maken, gingen al langer.

Voorzitter Khaldoon Al Mubarak verwoordde het in een officieel statement als volgt: 'Op plaatsing voor de Champions League na zijn de doelstellingen dit seizoen niet behaald. Wij danken Roberto voor zijn inzet en toewijding en uiteraard voor het feit dat hij deze club na 35 jaar weer een prijs bezorgde.'

Assistent-manager Brian Kidd zal de resterende twee competitiewedstrijden als hoofdverantwoordelijke optreden. Ook zal hij de ploeg coachen tijdens de trip naar de Verenigde Staten die na het seizoen plaats zal vinden. Mancini trad op 19 december 2009 aan als manager bij Manchester City als opvolger van Mark Hughes. In 2011 loodste hij City naar de winst in het FA Cup-toernooi, waarna hij een jaar later dus landskampioen werd. Hij had bij The Citizens nog een contract tot medio 2017.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen