Mancini denkt ondanks teleurstellend jaar aan te blijven

Roberto Mancini gelooft niet dat de nederlaag in de FA Cup-finale hem zijn baan gaat kosten. De manager van Manchester City zag zijn ploeg in de slotfase van de wedstrijd verliezen van Wigan Athletic (1-0).

Mancini denkt ondanks teleurstellend jaar aan te blijven

'Er gaat voor mij niets veranderen', aldus Mancini in gesprek met Sky Sports. 'Wij zijn teleurgesteld in de nederlaag, met name voor onze fans. Het was een zwaar seizoen. Ons voornaamste doel was de titel, wat helaas niet gelukt is. Het is onmogelijk om die elk jaar te winnen.'

Door de nederlaag blijft de club uit Manchester ondanks een torenhoge begroting met lege handen aan het einde van het seizoen. De titel ging naar stadgenoot Manchester United, terwijl de club in de Champions League de groepsfase niet overleefde. Groepsgenoten Real Madrid en Borussia Dortmund gingen verder in het miljoenenbal en Ajax vervolgde het seizoen in de Europa League.

Ook de FA Cup was niet besteed aan de landskampioen van het seizoen 2011/12. 'We kregen een doelpunt tegen in de extra tijd. Dan is het lastig terugkomen. Maar goed, daarvoor hadden we drie grote kansen op de winst. Iedere keer als we tegen Wigan spelen maken zij het ons moeilijk', zei de Italiaanse oefenmeester.

De slechte resultaten van dit seizoen veroorzaken de nodige speculaties in trainersland. Zo wordt Manuel Pellegrini, de huidige coach van het Spaanse Malaga, veelal genoemd als opvolger van de fel bekritiseerde Mancini.

Waar Mancini verwacht te blijven bij Manchester City, gaf Pellegrini aan te moeten vertrekken bij het financieel geteisterde Malaga. Op dit moment bezet de Chileense oefenmeester de zesde plaats in de Spaanse competitie.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's