Mancini focust ondanks afleiding op de FA Cup-finale

De voorbereiding van Manchester City-trainer Roberto Mancini op de FA Cup-finale van vanavond 18.15 uur is flink verstoord. Eerst ging deze week in Engeland alle aandacht uit naar aartsrivaal Manchester United, aangezien Sir Alex Ferguson bekend maakte na 27 jaar op te stappen. Daarna kreeg de Italiaan voornamelijk vragen over zijn toekomst, omdat Manuel Pellegrini (Málaga) nadrukkelijk genoemd wordt als opvolger.

Mancini focust ondanks afleiding op de FA Cup-finale

'Ik won bij Internazionale in vier jaar zeven prijzen en alsnog werd ik ontslagen', kent Mancini de voetbalwetten. 'Zo zit het voetbal nu eenmaal in elkaar, dat week ik. Ik wil slechts mijn baan zo goed mogelijk uitvoeren. Het is voor iedere club belangrijk dat er een manager aan het roer staat die beslissingen durft te maken, maar nu wil ik me volledig richten op het pakken van de FA Cup', doelt Mancini op de finale tegen Wigan Athletic, dat in de competitie nog tegen degradatie vecht.

'In allebei onze wedstrijden tegen Wigan hadden we het moeilijk', refereert Mancini aan de 1-0 thuiszege en de 0-2 uitwinst. 'Het was nooit gemakkelijk. Wigan probeert altijd verzorgd voetbal te spelen. Nooit leunen ze achterover. Ze spelen om te winnen.'

In de aanloop naar de finale kreeg Mancini wel een opsteker. De Ivoriaan Yaya Touré is op tijd hersteld van fysieke malheur om zaterdag op Wembley aan te treden.

FergusonUiteraard liet ook Mancini zich uit over het pensioen van Ferguson, met wie hij de voorbije jaren de nodige privé-oorlogjes uitvocht. 'Maar het was een grote eer om drie jaar tegen hem te strijden', aldus Mancini, die dit seizoen de landstitel weer in moest leveren bij zijn Schotse concurrent.

'Het was ook een grote eer om van hem te winnen op Old Trafford', deelt Mancini nog een plaagstootje uit, om lovend te besluiten. 'Iedereen zal er een mening over hebben, maar wie in 27 jaar bij één club zoveel prijzen kan pakken… Dat is fantastisch. Ik denk niet dat er ooit nog zo'n manager zal komen. Of hij de beste ooit is? Dat is lastig. In ieder geval wel van de laatste 27 jaar.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen