Galatasaray blijft koploper door nederlaag Fenerbahçe

Dirk Kuijt heeft met Fenerbahçe verzuimd de koppositie in Turkije te pakken. De Nederlander was goed voor een assist, maar moest toezien hoe er op eigen veld verloren werd van middenmoter Akhisarspor Belediyespor, dat onder leiding staat van voormalig Fener-verdediger Roberto Carlos: 1-2.

Al na vijf minuten keek Fener  tegen een achterstand aan. Güray Vural krulde de bal schitterend in de verre hoek over doelman Mert Günok heen. Mede dankzij Kuijt kwam Fenerbahçe nog voor rust langszij. Kuijt legde met buitenkant rechts terug op Raul Meireles, die verwoestend uithaalde en zo 1-1 liet aantekenen.

Nadat Kuijt in de 68ste minuut was vervangen door Pierre Wébo, leken de ploegen op een 1-1 gelijkspel af te stevenen. Daar kwam in de 89ste minuut echter verandering in. Ricardo Vaz Te ontsnapte en kon in volle vaart Günok omspelen en de bal in het dak van het doel schieten: 1-2.

Door de verliespartij van Fenerbahçe blijft het Galatasaray van Wesley Sneijder koploper, met 48 punten na 21 duels. Besiktas, dat zondag al verzuimde Galatasaray af te lossen door een 1-0 nederlaag bij Eskisehirspor staat op 47, en Fenerbahçe volgt met 46 punten. Zodoende blijft het ongemeen spannend in Turkije. Op 8 maart wacht Kuijt de kraker in eigen huis tegen Galatasaray.

Voor Fener is het verlies van vanavond de eerste competitienederlaag in eigen huis in liefst twee jaar, de laatste dateerde van 3 februari 2013 (Sivasspor 1-2).