VI Live: blik terug op alle wedstrijden van zaterdag

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

VI Live is hierbij gesloten! Blik hieronder terug op het voetbalspektakel van vandaag!

22.35 uur: EINDSTAND HERACLES ALMELO - FC UTRECHT 1-1
Heracles en FC Utrecht schieten weinig op met de remise. De Almeloërs blijven door het gelijkspel onder de rode streep staan, terwijl Utrecht ook nog lang niet veilig is. De gasten maakten in de slotfase het meeste aanspraak op de zege, doordat Heracles zeven minuten voor het einde met tien man was komen te staan door rood voor Jeroen Veldmate.

22.24 uur: ROOD HERACLES
Heracles moet vanaf de 83ste minuut met tien man verder. Jeroen Veldmate krijgt zijn tweede gele kaart.

22.21 uur: GOAL FC UTRECHT
En daar is de gelijkmaker! Huurling Sebastien Haller schiet raak met een van richting veranderd schot na een knappe individuele actie.

22.17 uur: GOAL HERACLES ALMELO
De invallers breken de wedstrijd open! Simon Cziommer met een perfecte voorzet op Denni Avdic, het is 1-0 voor Heracles.

22.05 uur: PATSTELLING IN ALMELO
Heracles en Utrecht kunnen de eerste twintig minuten werkelijk niets verzinnen om doelkansen te creëren. John Stegeman stuurt nu Simon Cziommer (ex-Utrecht) het veld in bij de thuisclub voor wat meer creativiteit.

21.49 uur: EINDSTAND ATLÉTICO MADRID – ALMERÍA 3-0
Atlético spant zich na rust niet bovenmatig meer in met de wedstrijd tegen Bayer Leverkusen in het vooruitzicht. Woensdagavond spelen de Madrilenen namelijk in Duitsland het heenduel voor een plek bij de laatste acht in de Champions League.

LANDGENOTEN: Dankzij een 1-3 overwinning op Moreirense slaat de Portugese koploper Benfica een gat vat van zeven punten met FC Porto. Ola John stond op bezoek bij Moreirense in de basis en werd twintig minuten voor het einde vervangen. Jonas, Eliseu en Luisão verzorgden de doelpunten voor de club uit Lissabon, die na 22 duels 56 punten heeft.

21.40 uur: EINDSTAND FORTUNA SITTARD – ALMERE CITY FC 1-2.
Almere City FC heeft dankzij doelpunten van Enzio Boldewijn en Soufyan Ahannach gewonnen bij Fortuna Sittard. Namens de thuisploeg trof Seku Conneh doel: 1-2.

21.36 uur: EINDSTAND GO AHEAD EAGLES - AZ 0-2
Go Ahead Eagles gooit na rust zijn eigen glazen in, want de tweede Alkmaarse goal werd onnozel weggegeven. AZ kwam niet meer in gevaar en staat nu derde.

21.31 uur: RUSTSTAND HERACLES ALMELO – FC UTRECHT 0-0
Weinig kansen en logischerwijs ook geen doelpunten in het Polman Stadion. De thuisclub was met Brahim Darri als aanjager iets gevaarlijker.

21.05 uur: SAMPDORIA - GENOA AFGELAST
Het veld in Stadio Luigi Ferraris is door een enorme hoosbui onbespeelbaar verklaard. De derby gaat vandaag niet door.

20.59 uur: GOAL AZ
Robert Mühren verdubbelt de marge in Deventer. Dabney Dos Santos snoept Sjoerd Overgoor de bal af en Mühren schuift de 0-2 binnen.

20.48 uur: BASISDEBUUT AMRABAT
Sofyan Amrabat (18) debuteert vandaag in de basis bij FC Utrecht. Hij speelt op het piepjonge driemansmiddenveld van de Domstedelingen, samen met Yassin Ayoub (20) en Mark Diemers (21).

20.47 uur: RUSTSTAND ATLÉTICO MADRID – ALMERÍA 3-0
Atlético Madrid, en vooral Antoine Griezmann, heeft de smaak weer helemaal te pakken. Zes dagen terug verloor de ploeg van trainer Diego Simeone nog met 2-0 van Celta de Vigo, nu staat Atlético halverwege al met 3-0 voor. Griezmann scoorde twee keer, Mario Mandzukic eenmaal.

20.45 uur: AFTRAP SAMPDORIA - GENOA VERTRAAGD
Wegens enorme regenval is de aftrap van deze derby met een kwartier vertraagd.

20.45 uur: AFTRAP HERACLES ALMELO – FC UTRECHT
Opstelling Heracles: Castro; Breukers, Schenkeveld, Veldmate, Aktaou; Vujicevic, Bel Hassani, Fledderus; Linssen, Weghorst, Darri.
Opstelling Utrecht: Ruiter; Kum, Leeuwin, Letschert, Hardeveld; Amrabat, Ayoub, Diemers; Duplan, Haller, Oar.

20.32 uur: RUSTSTAND GO AHEAD EAGLES - AZ 0-1
Simon Poulsen maakt tot nu toe de enige goal in Deventer, waar het sfeertje binnen de lijnen vlak voor rust wat grimmiger wordt.

20.23 uur: EINDSTAND ADO DEN HAAG - PEC ZWOLLE 3-2
ADO Den Haag ontsnapt door een late goal van de getergde Michiel Kramer. De thuisclub maakt het onnodig spannend, maar wint voor de derde keer in de laatste vier duels. Voor Zwolle is het de derde nederlaag op rij.

20.22 uur: GOAL ADO DEN HAAG
En daar is Michiel Kramer in de derde minuut van de extra tijd! Een lange bal schiet door en daar weet de clubtopscorer wel raad mee (3-2).

20.21 uur: GOAL PEC ZWOLLE
ADO raakt na de plotselinge 2-1 in paniek en in de extra tijd van het duel maakt Mustafa Saymak nu 2-2.

20.21 uur: GOAL AZ
Kersverse vaders geven iets extra's, ze zouden bij Go Ahead Eagles gewaarschuwd moeten zijn. Simon Poulsen zet AZ op 0-1 in De Adelaarshorst.

20.20 uur: EINDSTAND MANCHESTER CITY – NEWCASTLE UNITED 5-0
Manchester City laat weinig heel van Newcastle United, dat tot overmaat van ramp Daryl Janmaat zag uitvallen met een blessure. Wilfried Bony debuteerde voor The Citizens, maar luisterde zijn invalbeurt niet op met een treffer. Door de zege slinkt het gat tussen City en Chelsea naar vijf punten.

20.00 uur: AFTRAP ATLÉTICO MADRID – ALMERÍA
Atlético Madrid trapt af in de thuiswedstrijd tegen Almería. Als de ploeg van trainer Diego Simeone een week na de 2-0 nederlaag tegen Celta de Vigo weer wint, wordt het gat met nummer twee Barcelona weer verkleind tot drie punten.

20.00 uur: GOAL PEC ZWOLLE
Geklungel bij ADO Den Haag achterin, waardoor Ben Rienstra de bal plots voor zijn voeten krijgt. Met de punt van zijn schoen duwt hij de 2-1 achter Martin Hansen.

19.58 uur: JANMAAT VALT UIT
Tot overmaat van ramp voor Newcastle United, dat met 5-0 achter staat tegen Manchester City, valt Daryl Janmaat uit met een blessure.

19.55 uur: GALATASARAY AAN KOP
Wesley Sneijder neemt met Galatasaray de koppositie over in Turkije na een 2-3 zege op Sivasspor. Sneijder werd tien minuten voor tijd gewisseld. De concurrenten Besiktas en Fenerbahçe komen later nog in actie.

19.47 uur: GOAL EDUARDO
ADO Den Haag op 2-0 voorsprong tegen PEC Zwolle. Wilson Eduardo schiet van buiten het strafschopgebied raak.

19.45 uur: AFTRAP GO AHEAD EAGLES – AZ
Opstelling Go Ahead: Van der Hart; Nieuwpoort, Vriends, Van der Linden, Schenk; Overgoor, Duits, Türüc; Verhoek, Plet, Rijsdijk.
Opstelling AZ: Esteban; Johansson, Gouweleeuw, Hoedt, Poulsen; Gudelj, Henriksen, Haye; Hupperts, Muhren en Berghuis.

19.40 uur: WEER SILVA
Manchester City - Newcastle United 5-0! Weer slaat David Silva toe.

19.38 uur: EN DAT IS VIER
Manchester City gaat na rust verder waar het voor de pauze mee opgehouden was. David Silva tekent van dichtbij voor de 4-0 tegen Newcastle United.

19.17 uur: RUSTSTAND ADO DEN HAAG - PEC ZWOLLE 1-0
PEC Zwolle verloor al twee wedstrijden op rij en kijkt nu ook in Den Haag tegen een achterstand aan.

19.17 uur: RUSTSTAND MANCHESTER CITY - NEWCASTLE UNITED 3-0
Manchester City heeft voor rust geen kind aan Newcastle United, dat na rust de schade moet proberen te beperken: 3-0.

19.13 uur: GOAL ADO DEN HAAG
ADO Den Haag komt in de 43ste minuut op voorsprong tegen PEC Zwolle. Roland Albergs voorzet wordt van richting veranderd door Wout Brama, waardoor PEC-doelman Warner Hahn kansloos is.

18.51 uur: AFGANG NEWCASTLE
En in de 22ste minuut maakt Manchester City de 3-0 tegen het Nederlands getinte Newcastle United. Edin Dzeko scoort en een monsternederlaag dreigt voor The Magpies.

18.49 uur: EINDSTAND PARIS SAINT-GERMAIN - TOULOUSE 3-1
PSG is tenminste voor een dag koploper van de Ligue 1 dankzij een redelijk eenvoudige zege op Toulouse. Adrien Rabiot was met twee doelpunten man van de wedstrijd voor PSG, dat morgen gepasseerd kan worden door zowel Olympique Marseille als Olympique Lyon.

18.42 uur: CITY WEER TREFZEKER
En het staat al 2-0 bij Manchester City tegen Newcastle United. Samir Nasri laat Tim Krul kansloos met een schot in de bovenhoek na een fraaie lichaamsschijnbeweging.

18.34 uur: DOELPUNT MANCHESTER CITY
Manchester City komt al in de vierde minuut op voorsprong tegen Newcastle United. Sergio Agüero benut een door Vurnon Anita veroorzaakte strafschop.

18.30 uur: AFTRAP ADO DEN HAAG – PEC ZWOLLE
Eli Babalj maakt zijn basisdebuut bij PEC Zwolle. De huurling van AZ staat in de spits bij afwezigheid van de geschorste Stef Nijland en Tomas Necid, die niet wedstrijdfit is. Oleksandr Iakovenko ontbreekt bij ADO Den Haag, waar Wilfried Kanon, die terugkeert van de Afrika Cup, op de reservebank zit.

De opstellingen:
ADO Den Haag: Hansen; Zuiverloon, Wormgoor, Derijck, Meijers; Malone, Kristensen, Alberg; Eduardo, Kramer, Van Duinen.
PEC Zwolle: Hahn;, Lam, Van der Werff, Broerse, Van Hintum; Brama, Rienstra; Lukoki, Drost, Becker; Babalj.

18.30 uur: AFTRAP MANCHESTER CITY - NEWCASTLE UNITED
Tim Krul, Vurnon Anita en Daryl Janmaat starten in de uitwedstrijd tegen Manchester City in de basis bij Newcastle United.

LANDGENOTEN: Género Zeefuik heeft Heart of Midlothian een uitzege bezorgd bij Queen of the South. De Nederlandse spits maakte vijf minuten voor tijd de 2-1. De 24-jarige Zeefuik staat inmiddels op vijf doelpunten in zes duels namens Hearts.

18.26 uur: MVV PAKT PUNT IN EXTRA TIJD
Wimilio Vink heeft MVV Maastricht een punt bezorgd tegen Helmond Sport. Door de snelle 0-1 van Jack Tuyp leken de bezoekers lang op weg naar hun eerste uitzege van het seizoen, maar in de blessuretijd bezweken de Helmonders alsnog onder de druk (1-1).

17.55 uur: UITSLAGEN PREMIER LEAGUE
Arsenal klimt door een 2-1 zege bij Crystal Palace naar de derde plek in de Premier League. Na puntenverlies voor zowel Manchester United als Chelsea kan Manchester City zo tegen Newcastle United goede zaken doen.

17.52 uur: EINDE ZEGEREEKS BARCELONA
Na elf overwinningen (alle competities) maakt Malaga een einde aan de zege van FC Barcelona. Het wordt 0-1 in Camp Nou, door een vroeg doelpunt van Juanmi.

17.51: SWANSEA VERSLAAT MANCHESTER UNITED
Afgelopen! Manchester United verliest ondanks een groot overwicht na rust van Swansea City. Net als in het heenduel wordt het 2-1 voor de ploeg uit Wales.

17.47 uur: PSG AAN KOP
Paris Saint-Germain staat halverwege zijn partij virtueel aan kop in Frankrijk. Adrien Rabiot maakte in de 27e minuut 1-0 in het duel met Toulouse.

17.41 uur: BURNLEY VERRASSEND GELIJK
Chelsea leek ondanks een rode kaart voor Nemanja Matic op weg naar een zakelijke zege op Burnley, maar de bezoekers komen tien minuten voor tijd verrassend langszij via Ben Mee: 1-1.

17.28 uur: SWANSEA SLAAT TOE
Op het moment dat Manchester United de druk opvoert, maakt Swansea plotseling de 2-1. Bafétimbi Gomis verandert een schot van Jonjo Shelvey van richting, waardoor David De Gea kansloos is.

17.25 uur: SCORENDE KEEPER
Augsburg speelde vanmiddag op een bijzondere manier gelijk. In de vierde minuut van de extra tijd was het namelijk doelman Marwin Hitz, die vanuit een corner de 2-2 binnen werkte.

17.23 uur: UITSLAGEN BUNDESLIGA
Na de 8-0 tegen HSV zet Bayern München opnieuw een monsterscore neer, nu bij Paderborn (0-6). Arjen Robben was wederom de grote man met twee goals en twee assists. Hij staat met zestien doelpunten, een persoonlijk record, nu ook stevig bovenaan de topscorerslijst.

Schalke 04- Werder Bremen 1-1
FSV Mainz 05 – Eintracht Frankfurt 3-1
FC Augsburg – Bayer Leverkusen 2-2
SC Freiburg – 1899 Hoffenheim 1-1
Paderborn – Bayern München 0-6

17.12 uur: NUMMER ZESTIEN VAN ROBBEN
En nu zijn de rollen omgedraaid. Franck Ribéry is de aangever, Robben met een intikkertje de afmaker. Zijn zestiende competitietreffer alweer. De stand inmiddels 0-6.

17.00 uur: ROBBEN HEEFT HANDJE IN 0-4
Arjen Robben heeft ook een aandeel in de 0-4 van Bayern. Via zijn hand - zo lijkt het - komt de bal voor de voeten van Franck Ribéry, die hard raak schiet.

16.50 uur: ROBBEN PIKT DOELPUNT MEE
Arjen Robben gooit het duel met Paderborn definitief in het slot. De Nederlander krijgt een strafschop en benut die zelf: 0-3.

16.49 uur: RUSTSTANDEN PREMIER LEAGUE
Chelsea staat halverwege op een 1-0 voorsprong tegen Burnley. Branislav Ivanovic bevestigt zijn topvorm door opnieuw te scoren. De verdediger staat in 2015 al op vier doelpunten, een aantal waar menig spits jaloers op is.

16.47 uur: RUSTSTAND BARCELONA - MÁLAGA 0-1
Komt de reeks van elf zeges op rij van Barcelona tegen Málaga tot een einde? Het lijkt er vooralsnog wel op. Een verbetering van het record van Pep Guardiola door Luis Enrique staat dus op de tocht.

16.30 uur: SWANSEA GELIJK
Swansea City komt snel weer op gelijke hoogte. Een voorzet van Jonjo Shelvey wordt afgerond door Sung-Yong Ki.

16.28 uur: GOAL HERRERA
Ander Herrera kreeg voor het eerst sinds december een basisplaats in de Premier League van manager Louis van Gaal. De middenvelder van Manchester United bewijst direct zijn waarde door een mooie aanval af te ronden met een geplaatst schot. Eerder haalde de Spanjaard al een bal van zijn eigen doellijn.

16.17 uur: RUSTSTANDEN BUNDESLIGA
Dankzij twee doelpunten van Robert Lewandowski heeft Bayern München halverwege een comfortabele 2-0 voorsprong tegen Paderborn.

Schalke 04- Werder Bremen 0-0
FSV Mainz 05 – Eintracht Frankfurt 1-1
FC Augsburg – Bayer Leverkusen 0-1
Paderborn – Bayern München 0-2

16.07 uur: BARCELONA ACHTER
Barcelona komt op achterstand tegen Málaga. Dani Alves speelt de bal te kort terug en Juanmi profiteert door de openingstreffer te maken: 0-1.

16.00 uur: AFTRAP PREMIER LEAGUE
Centrumverdediger Ron Vlaar neemt het met Aston Villa op tegen het Stoke City van linksback Erik Pieters. Bij Manchester United hebben Daley Blind en Robin van Persie een basisplaats gekregen van manager Louis van Gaal.

16.00 uur: AFTRAP BARCELONA - MÁLAGA
Barcelona jaagt tegen Málaga op de twaalfde overwinning op rij.

15.54 uur: BRILJANTE ASSIST ROBBEN
Een schitterende actie van Arjen Robben leidt de openingstreffer van Bayern München in. De buitenspeler ontvangt in het centrum een pass van David Alaba, speelt hem direct door en vervolgens is het een simpel klusje voor Robert Lewandowski om de openingstreffer te maken.

15.30 uur: AFTRAP BUNDESLIGA
Arjen Robben is met Bayern München begonnen aan de uitwedstrijd tegen Paderborn.

Schalke 04 – Werder Bremen
FSV Mainz 05 – Eintracht Frankfurt
FC Augsburg – Bayer Leverkusen
SC Freiburg – 1899 Hoffenheim
Paderborn – Bayern München

15.05 uur: VAN GAAL STELT BLIND EN VAN PERSIE OP
Manchester United-manager begint in de uitwedstrijd tegen Swansea City (aftrap 16. 00 uur) met Robin van Persie in de basis. Hij vormt de voorhoede met Wayne Rooney. Daley Blind is de controlerende middenvelder in het elftal van Van Gaal.

15.00 uur: SUPERTRIO START BIJ BARCELONA
Barcelona start om 16.00 uur in de thuiswedstrijd tegen Málaga. met de drie sterspelers in de voorhoede: Lionel Messi, Luis Suarez en Neymar.

De opstelling van Barcelona: Bravo; Alves, Piqué, Mathieu, Alba; Busquets, Rafinha, Iniesta; Messi, Suarez, Neymar.

14.45 uur: BAYERN MET ROBBEN
Bayern München begint om 15.30 uur aan de uitwedstrijd tegen promovendus Paderborn. Arjen Robben heeft een basisplaats bij de koploper van de Bundesliga. De Nederlandse buitenspeler heeft nog twee doelpunten nodig om zijn persoonlijk record van zestien competitiegoals in een jaargang te evenaren.

De opstelling van Bayern München: Neuer; Rafinha, Boateng, Badstuber, Bernat; Müller, Xabi Alonso, Alaba; Robben, Lewandowski, Ribéry.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.