Gabi: 'Barça, Real en Bayern zullen altijd de favoriet zijn'

Reacties

Atlético Madrid-routinier Gabi hoopt dat zijn ploeg op basis van mentalteit het kwaliteitsverschil met Bayern München kan compenseren. De rol van underdog die de Madrilenen hebben in de halve finale van de Champions League is voor de Spanjaard niet nieuw.

Gabi: 'Barça, Real en Bayern zullen altijd de favoriet zijn'

In de duels met Bayern München zit de aanvoerdersband van Atlético weer om de arm van Gabi, de middenvelder die inmiddels een vast gezicht is in de eindfase van de Champions League. De weg die de inmiddels 32-jarige Spanjaard aflegde naar de top was er niet een die recht op het einddoel afging. Zo speelde de captain van de Madrilenen in 2008, het jaar waarin ploeggenoot Fernando Torres bijvoorbeeld Europees kampioen werd met Spanje, nog in de Segunda División met Real Zaragoza. Het maakt een duel als dat van woensdagavond volgens Gabi extra bijzonder voor hem.

'Dit is waar je van droomt als je in de hoogste divisie gaat spelen', zei de captain tijdens een persconferentie in aanloop naar de halve finale in de Champions League. Met nog enkele weken te gaan in het seizoen zijn Los Colchoneros nog in de race voor twee absolute hoofdprijzen. Op basis van onderling resultaat blijft koploper Barcelona Atlético voorlopig voor in La Liga. 'Voor de start van het seizoen zag niemand ons als favoriet, maar met ons enthousiasme, onze inzet en onze levensstijl kunnen we ons meten met ploegen als Barcelona, Real Madrid en Bayern. Al zullen zij dan altijd de favoriet zijn.'

De ploeg van coach Pep Guardiola wekt bijna overal ontzag en ook in Vicente Calderón zijn de kwaliteiten van de Duitse topclub bekend. 'Ze zijn ontzettend goed. Guardiola laat ze op verschillende manieren spelen. Voor vrijwel ieder probleem heeft Bayern een oplossing.' Gabi kijkt uit naar de strijd op het middenveld. 'Dat wordt een mooi gevecht. Bayern heeft een mix van routine en talent, met bijvoorbeeld Xabi Alonso en Thiago Alcántara. Zij zullen in ieder geval het meeste balbezit hebben.'

Atlético vierde dinsdag zijn 113de verjaardag. Gabi, een kind van de club, wil dat niet zomaar laten passeren. 'We spelen niet alleen om de finale te bereiken, maar ook voor de historie van Atlético. Er is niets mooiers dan met die gedachte te spelen.' Dat laatste is woensdagavond niet voor Diego Godín en Tiago weggelegd. Het duo is geblesseerd. Yannick Ferreira Carrasco is wel weer fit nadat hij zaterdag uitviel in het duel met Málaga.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.