Fulham-spits Zamora vroeg Capello hem niet te selecteren

Bobby Zamora heeft Fabio Capello gevraagd om hem niet te selecteren voor de dertig man tellende voorselectie van Engeland. De spits van Fulham beleefde een succesvol seizoen, maar kampte daarnaast met een hardnekkige achillespeesblessure waar hij zich deze zomer aan wil laten opereren.

Fulham-spits Zamora vroeg Capello hem niet te selecteren

'Ik heb Fabio gevraagd mij niet te selecteren. Ik worstel nog steeds met een achillespeesblessure en laat me deze zomer opereren. Een uitverkiezing zou voor mij en Engeland niet goed zijn. Het draait niet om mij, maar om het team,' aldus Zamora die inderdaad niet tot de Engelse voorselectie behoort.

Zamora was tijdens de zeer succesvolle jaargang van Fulham negentier keer trefzeker. Woensdag maakte de Engelsman zijn opwachting in de Europa League-finale tegen Atlético Madrid. In de ultieme slotfase (tweede helft van de verlenging) dompelde Diego Forlán de Engelsen in diepe rouw door de 2-1 binnen te schieten. Zamora was toen al lange tijd gewisseld. De aanvaller oogde niet fit en werd tien minuten na rust naar de kant gehaald.

'Het is zeker deprimerend om op dit te kampen met fysieke ongemakken', aldus Zamora. 'Het is wreed. Maar zo is het voetbal nu eenmaal.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen