Frosinone Calcio volgt Carpi richting de Serie A

Reacties

Na Carpi krijgt de Serie A er volgend seizoen met Frosinone Calcio nog een debutant bij. Die club verzekerde zich op de voorlaatste speeldag van promotie naar de hoogste afdeling.

Frosinone Calcio volgt Carpi richting de Serie A

Frosinone rekende op eigen veld af met Crotone (3-1), genoeg om de tweede plaats in de Serie B veilig te stellen. Daarmee hield het onder andere Livorno, Perugia, Vicenza en Bologna achter zich, clubs die al wel eerder op het hoogste podium acteerden.

Frosinone is een stadje tussen Rome en Napels, dat al sinds 1928 beschikt over de gelijknamige voetbalclub. Die leek begin jaren negentig wegens financiële problemen te verdwijnen, maar na een doorstart in de Serie D begon de club aan zijn opmars.

De bekendste speler die de club voortbracht is de geboren Braziliaan Eder. Die kende zijn eerste successen op de Europese velden namelijk in de Serie B bij Frosinone (2007-2009), waarna hij via Empoli, Brescia en Cesena bij Sampdoria belandde. Inmiddels is hij genaturaliseerd tot Italiaan en debuteerde hij ook in de nationale ploeg.

Na Carpi en Frosinone moet de derde promovendus voortkomen uit de play-offs, waaraan zes clubs mogen deelnemen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.