Friedel: 'Spelers twijfelen niet over functioneren Villas-Boas'

De spelersgroep van Tottenham Hotspur schaart zich volledig achter manager André Villas-Boas. Althans dat zegt reserve-doelman Brad Friedel. Toch ligt de Portugese oefenmeester onder vuur na de matige reeks in de Premier League.

Friedel: 'Spelers twijfelen niet over functioneren Villas-Boas'

In de laatste vier competitieduels werd niet een keer gewonnen. De Londenaren verloren met 1-0 van Newcastle United, terwijl het een week later werd afgedroogd door Manchester City (6-0). Tegen Manchester United (2-2) en Everton (0-0) kwam de ploeg van Villas-Boas (links op de foto met Friedel) niet verder dan een gelijkspel.

Volgens diverse Engelse media moet de Portugees vrezen voor zijn baan op White Hart Lane. De spelers daarentegen laten weten voldoende vertrouwen te hebben in hun manager. 'Er is nooit twijfel geweest in de spelersgroep over het functioneren van Villas-Boas', aldus de 42-jarige Friedel. 'Hij is een uitstekende trainer en wij steunen hem.'

Wankel
Met name door de 6-0 nederlaag op bezoek bij Manchester City werd de positie van Villas-Boas in Londen wankel. 'Ja, tuurlijk was iedereen van streek na die 6-0', legt de Amerikaanse keeper uit. 'Zo verliezen is gênant, maar een week later tegen United (2-2) speelden we fantastisch en hebben we laten zien waartoe we in staat zijn.'

Tottenham Hotspur bezet na dertien speelronden de negende plaats in de Engelse competitie met 21 punten. Woensdagavond gaat Tottenham op bezoek bij stadgenoot Fulham, de nummer achttien in de Premier League.

Behalve The Spurs kennen The Cottagers ook een matig seizoen. De slechte prestaties kostten Martin Jol zijn baan als manager. De Hagenaar is inmiddels vervangen door zijn landgenoot René Meulensteen, die woensdag zijn debuut maakt als eindverantwoordelijke van Fulham.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen