Villas-Boas onder druk: 'Bestuur en spelers geloven in mij'

De positie van manager André Villas-Boas bij Tottenham Hotspur kwam na de 6-0 nederlaag tegen Manchester City van afgelopen zondag plotseling hevig onder druk te staan, maar de 36-jarige Portugees blijft kalm. In aanloop naar het Europa League-bezoek aan Tromsø IL zei hij de volledige steun van het bestuur te hebben.

Villas-Boas onder druk: 'Bestuur en spelers geloven in mij'

Tottenham is door de 6-0 afstraffing bij City afgezakt naar de negende plaats in de Engelse Premier League. Het vertrek van Gareth Bale naar Real Madrid zou een excuus voor die tegenvallende prestaties kunnen zijn, ware het niet dat de Londense club een recordbedrag van honderd miljoen euro voor hem ontving en liefst 120 miljoen euro uitgaf aan nieuwe spelers.

Volgens Villas-Boas staat zijn functioneren echter totaal niet ter discussie. 'Ik heb het volledige vertrouwen van het bestuur en de spelersgroep. Natuurlijk was de clubleiding niet blij met de nederlaag tegen City, maar we hebben het maar kort over die wedstrijd gehad. Het was volgens hen gewoonweg een wedstrijd waarin alles fout ging wat maar fout kon gaan.'

De wedstrijd in Noorwegen tegen Tromsø is voor Villas-Boas en zijn mannen een uitgelezen mogelijkheid om de nasmaak van de afstraffing in Manchester weg te spoelen. Wint het al voor de zestiende finale geplaatste Tottenham, dan is het zeker van groepswinst in Poule K. 'En dat karwei willen we zo snel mogelijk klaren', aldus Villas-Boas.

'We willen stuk voor stuk herstel tonen, we zijn de fans een antwoord verschuldigd. Dat komt voort uit een gevoel van verantwoordelijkheid, geloof en eergevoel voor de clubkleuren dat we allemaal met ons meedragen. Dat geldt voor iedereen, van de spelers tot de technische staf. We zijn er daarom op gebrand een positief signaal af te geven tegen Tromsø.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen