United pakt punt bij Tottenham dankzij uitblinker Rooney

Wayne Rooney heeft Manchester United een punt bezorgd tijdens het uitduel met Tottenham Hotspur (2-2). De spits maakte tot twee keer toe een achterstand ongedaan tegen de geplaagde club uit Noord-Londen.

Na drie competitiewedstrijden op rij zonder zege kon Tottenham wel een overwinning gebruiken. De ploeg van manager André Villas-Boas ging ook voortvarend van start tegen Manchester United.

Na ruim een kwartier kwamen The Spurs - waar de voormalig Eredivisionisten Nacer Chadli, Moussa Dembélé en Jan Vertonghen een basisplaats hadden- ook op voorsprong. Kyle Walker schoot een vrije trap onder de opspringende muur door langs doelman David De Gea.

In de 32ste minuut kwamen de bezoekers - waar Robin van Persie vanwege een liesblessure ontbrak en Alexander Büttner niet tot de selectie behoorde - al op gelijke hoogte en weer was Walker bij het doelpunt betrokken. Via de verdediger kwam de bal bij Rooney, die van dichtbij scoorde. Tottenham leek even uit het veld geslagen door die treffer, maar herpakte zich na rust.

In de 54ste minuut kwam de ploeg van Villas-Boas opnieuw op voorsprong. Sandro schoot van afstand schitterend in de kruising, maar de fans waren amper klaar met juichen toen United een strafschop kreeg na een overtreding van doelman Hugo Lloris op Danny Welbeck.

Rooney ging achter de bal staan en schoot door het midden de gelijkmaker binnen. Het spel bleef daarna op en neer gaan. Rooney kreeg nog een kans op zijn derde treffer van de middag, terwijl namens de thuisclub Andros Tonwsend de beste kans kreeg.

Het bleef uiteindelijk bij 2-2, waardoor de zegeloze reeks van Tottenham aanhoudt. De Noord-Londense club komt op 21 punten na dertien duels, waardoor het blijft steken op de negende plaats. Manchester United heeft één punt meer en staat achtste.