Fraser hoopt oude club das om te doen in 'vroege topper'

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Deze keer aandacht voor het voor Henk Fraser pikante affiche Vitesse - ADO Den Haag van zaterdagavond.

Fraser hoopt oude club das om te doen in 'vroege topper'
Speelronde: 2
Aftrap: zaterdag 13 augustus, 19.45 uur
Scheidsrechter: Kevin Blom

• Het is wel heel prematuur om van een topper te spreken, maar feit is wel dat zowel Vitesse als ADO Den Haag overtuigend uit de startblokken kwam. De club uit de Hofstad zette tijdens de eerste speelronde Go Ahead Eagles met 3-0 opzij, terwijl Vitesse met 1-4 won bij Willem II.

• Vitesse - ADO Den Haag is een affiche dat achttien keer eerder op het programma stond in de Eredivisie. De Arnhemmers boekten tien zeges, vijf keer werd het gelijk en drie keer ging ADO Den Haag met de overwinning aan de haal.

• Afgelopen seizoen resulteerde zowel de ontmoeting in Arnhem als in Den Haag in een 2-2 gelijkspel. Nooit eerder eindigden beide duels tussen deze twee teams in een jaargang onbeslist.

• Vanzelfsprekend staat dit duel in het teken van Henk Fraser, die deze zomer ADO Den Haag verruilde voor Vitesse. De oefenmeester leed zijn grootste nederlaag als trainer in oktober 2014 op bezoek in Arnhem. Met 6-1 ging ADO ten onder.

Vitesse- ADO Den Haag: de wedstrijd van Henk Fraser.
Vitesse- ADO Den Haag: de wedstrijd van Henk Fraser.

• Vitesse sprokkelde gedurende het eind van de jaargang 2015/16 nog maar bar weinig punten bij elkaar. De geel-zwarte formatie zette slechts één van de laatste acht thuiswedstrijden in winst om.

• Het is alweer negen jaar geleden dat Vitesse het seizoen aanving met twee zeges. Destijds, onder leiding van Aad de Mos, scoorden de Arnhemmers zelfs een score van 'negen op negen', zoals de Vlamingen zouden zeggen.

• ADO Den Haag-aanvaller Mike Havenaar kwam tussen 2012 en 2014 tot 79 Eredivisie-duels in dienst van Vitesse. Hierin maakte de Japanner 26 goals.

• Inclusief vorig seizoen is ADO inmiddels ongeslagen in de laatste vier uitwedstrijden. De club uit de residentiestad bleef gedurende het seizoen 2012/13 voor het laatst vijf uitduels op rij zonder nederlaag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.