Vitesse snel klaar met Willem II bij rentree Van Wolfswinkel

Reacties

Vitesse heeft Willem II bij de rentree van Ricky van Wolfswinkel op een fikse nederlaag getrakteerd. In Tilburg werd het mede door een treffer van de in Arnhem teruggekeerde spits en een fout van doelman Kostas Lamprou 1-4 voor de ploeg van trainer Henk Fraser, die uitermate efficiënt te werk ging in het eerste Eredivisie-duel.

Vitesse snel klaar met Willem II bij rentree Van Wolfswinkel

Zeven jaar na zijn vertrek bij Vitesse zette uitgerekend Van Wolfsinkel de toon door in zijn eerste Eredivisie-duel sinds 15 mei 2011 (FC Utrecht – AZ 5-1) in de 21ste minuut meteen dodelijk toe te slaan. De 27-jarige spits bewees ondanks moeizame periodes bij Norwich City, Saint-Étienne en Real Betis zijn neusje voor de goal nog niet kwijt te zijn. Uit een lastige hoek schoot Van Wolfswinkel raak na een combinatie met Marvelous Nakamba.

Het via de play-offs aan degradatie ontsnapte Willem II had toen via aanwinst Fran Sol al twee goede mogelijkheden gehad, maar de Spaanse aanvaller had het vizier in tegenstelling tot zijn Nederlandse collega bij de tegenstander niet op scherp. En toen de van Villarreal overgekomen aanvaller tien minuten na rust uiteindelijk wel raak kopte uit een voorzet van Bruno Andrade, was de strijd in Tilburg al gestreden omdat Vitesse met vier goals voorsprong ging rusten.

Kostas Lamprou heft zijn handen ten hemel na zijn aandeel in de tweede treffer van Vitesse.
Kostas Lamprou heft zijn handen ten hemel na zijn aandeel in de tweede treffer van Vitesse.

Nadat Eloy Room de gelijkmaker had voorkomen op een inzet van Erik Falkenburg, ging Lamprou aan de andere kant pijnlijk in de fout bij een houdbaar schot van Valeri Qazaishvili. De bal werd weliswaar iets van richting veranderd, maar dat betekende niet dat de Griekse doelman vrijuit ging. Daarna ging het hard. Binnen drie minuten vond Nathan twee keer het net. Eerst uit de rebound na een schot op de paal van de zestienjarige basisdebutant Mitchell van Bergen, vervolgens na goed werk van de in genade aangenomen Kelvin Leerdam.

Het was voor de geschorste trainer Erwin van de Looi - Reinier Robbemond nam de honneurs waar - een flinke domper bij zijn eerste wedstrijd als opvolger van de naar SC Heerenveen vertrokken Jurgen Streppel. Ook met Guus Joppen als vervanger van Thom Haye kreeg Willem II niet meer dan een eretreffer, terwijl invaller Yuning Zhang zijn uitstekende spel in de voorbereiding nog bijna bekroonde met de vijfde Vitesse-treffer. De Chinese spits kopte echter recht in de handen van Lamprou.

Desondanks zal in Arnhem tevredenheid heersen over de eerste wedstrijd van de bij ADO Den Haag weggeplukte Fraser. Tijdens de tweede seizoenshelft van afgelopen seizoen overheerste het chagrijn bij Vitesse, omdat trainer Rob Maas de spelersgroep als opvolger van Peter Bosz niet aan de praat kreeg. Datzelfde gold de laatste maanden ook voor Streppel bij Willem II, dat de score door enkele prima reddingen van Room geen draaglijker aanzien meer kon geven.

De VI Seizoengids 2016-2017

Koop de VI Seizoengids 2016-2017 om alles te weten over het nieuwe voetbalseizoen en ontvang gratis de cd De Grootste Voetbal Hits cadeau. De seizoengids kost 8,50 euro en is te bestellen in de VI Webshop.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.