Fraser blij met favorietenrol en Beugelsdijk

Reacties

Dat ADO Den Haag vier punten zou overhouden aan de duels met PSV (2-2) en FC Twente (4-1), had trainer Henk Fraser voor de seizoenstart niet durven dromen. Dat goede prestaties hogere verwachtingen scheppen in de Hofstad, vindt hij geen probleem.

Fraser blij met favorietenrol en Beugelsdijk

Zondag wacht ADO een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht, dat pas een punt op zak heeft. 'Vóór het begin van het seizoen keek ik naar onze eerste vier wedstrijden. Toen dacht ik dat dit het duel zou zijn waarin we het meeste kans zouden maken. Nu is dit vooral een wedstrijd waarin we na twee goede prestaties vooral geconcentreerd moeten blijven', aldus Fraser, die volgende week met ADO op bezoek gaat bij Ajax, op de clubsite.

Met de druk van de favorietenrol kunnen de spelers van ADO goed omgaan. 'Druk is er altijd geweest. De afgelopen jaren stonden we altijd onder druk omdat we op de ranglijst naar beneden moesten kijken. Daar kunnen we goed mee omgaan, is wel gebleken. De druk om te moeten winnen is minstens zo zwaar, maar ook leuk en aantrekkelijk', legt hij uit.

Fraser typeert FC Utrecht als een resultaatgericht elftal: 'Ze hebben een realistische trainer die handelt naar zijn materiaal en daarom 1-5-3-2 speelt. We gaan kijken waar de bedreigingen liggen, maar ook wat de kansen zijn. We kijken naar onze eigen kwaliteiten en zijn er met een aantal aanwinsten flink op vooruit gegaan. Dat zag je al tegen FC Twente.'

Beugelsdijk
ADO's jongste aanwinst is Tom Beugelsdijk, die na een jaar bij FSV Frankfurt terugkeerde op het oude nest. 'Hij is absoluut welkom. Tom voegt in mijn ogen bij elke club wat toe. Zijn wedstrijdmentaliteit is geweldig en hij maakt ons aanvallend sterker bij standaardsituaties', sluit Fraser af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.