Fosu-Mensah: 'Het draait allemaal om vertrouwen'

Reacties

Het gaat hard met de ontwikkeling van Timothy Fosu-Mensah. De tiener dankt zijn doorbraak naar eigen zeggen vooral aan de steun van de oudere jongens binnen de selectie van Manchester United.

Fosu-Mensah: 'Het draait allemaal om vertrouwen'

'Het waren erg spannende weken', blikt hij op de clubsite van de Mancunians terug op de afgelopen periode. De achttienjarige Amsterdammer maakte bij vlagen grote indruk op de rechterflank. 'Ik voel me prettig op de backpositie, maar ik speel net zo graag op een andere plek als de trainer me daar nodig heeft', zegt de rechtspoot, die ook op het middenveld uit de voeten kan.

De aanwezigheid van landgenoot Daley Blind is een prettige bijkomstigheid voor Fosu-Mensah. 'Met Daley en Chris (Smalling, red.) heb ik uitstekende communicatie in het veld. We hebben een fantastische verdediging en met David (de Gea) natuurlijk ook een topkeeper', zegt hij over de doelman die hem zaterdag tegen Everton redde door een door hem veroorzaakte penalty te stoppen.

Wembley
Dankzij winst (2-1) in die halve finale om de FA Cup mag Fosu-Mensah zich opmaken voor nóg een optreden op het heilige gras van Wembley. Op 21 mei wacht daar namelijk de finale tegen Crystal Palace. 'Het was erg speciaal om daar te spelen. Een fantastisch stadion met een geweldige sfeer, bijzonder om dat mee te mogen maken', blikt hij terug op de wedstrijd, waarin hij ruim een uur meespeelde.

'Ik ben erg blij met de reacties van supporters', zegt hij over de steun die hij vanaf de tribunes voelt. 'Het draait allemaal om vertrouwen. Ik denk dat we allemaal proberen te doen wat we altijd doen en dat is ons eigen spel spelen. Ik werk hard en wil veel leren. En daar sta ik ook open voor. Ik die mijn best en luister naar spelers als Wayne (Rooney), Carras (Michael Carrick), Chris en Daley. Ik probeer wat van ze op te steken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.