Tiener Fosu-Mensah legt achilleshiel Man Utd bloot

Reacties

Timothy Fosu-Mensah was een lichtpunt voor Manchester United van de donkere middag op White Hart Lane. Zijn uitvallen was het begin van het einde, al geloofde Louis van Gaal niet in dat verband.

Tiener Fosu-Mensah legt achilleshiel Man Utd bloot

Van Gaal had zijn ploeg op slechts één plaats gewijzigd in vergelijking met de ontmoeting met Everton (1-0 winst). Fosu-Mensah was de gelukkige en kwam zondag tegen Tottenham Hotspur als vervanger van Matteo Darmian aan de aftrap. De Amsterdammer (18) betaalde het vertrouwen terug. 'Hij gaf een lichtgewicht team body', gaf Manchester Evening News uitleg bij het mooie rapport van de rechtsback.

Zijn noodgedwongen wissel 22 minuten voor tijd bleek het begin van het einde voor Manchester United, dat op White Hart Lane met 3-0 ten onder ging. De impact van de wissel was ogenschijnlijk groot. In de acht minuten na het uitvallen van Fosu-Mensah maakte Tottenham Hotspur zijn drie treffers van de middag.

'Ik vond hem de beste man op het veld bij United. Toen hij eraf moest, leek alles in elkaar te storten', zei televisie-analist Jamie Carragher bij Sky Sports. 'Twee doelpunten kwamen van de rechterkant. Het was geen toeval dat de wedstrijd beslist werd na het uitvallen van Fosu-Mensah.'

Het was een mooi compliment voor de verdediger, die dit seizoen voor het eerst aan het grote werk mag ruiken. Zijn optreden tegen Tottenham Hotspur was zijn zesde wedstrijd in de hoofdmacht van de Mancunians, en pas zijn tweede basisplaats.

Van Gaal weigerde een relatie te leggen tussen het wegvallen van Fosu-Mensah en de Spurs-goals. 'Hij heeft het zeer goed gedaan. Dat hij eruit moest was vervelend voor de ploeg', aldus de Nederlandse manager. 'Ik denk niet dat de 3-0 nederlaag het gevolg was van de blessure van Timothy. Ik geloof daar niet in.'

Door zijn blessure is Fosu-Mensah een twijfelgeval voor het FA Cup-duel met West Ham United van woensdag. Dat Manchester United met smart wacht op de conclusies van de medische staf, zegt ook iets over de ontwikkeling die de voormalige Ajax-belofte heeft doorgemaakt, en over de problemen van Van Gaal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.