Fortuna praat met coach Van Dael over nieuw contract

Reacties

Fortuna Sittard en trainer Ben van Dael (51) zijn in gesprek over een meerjarig contract. De oefenmeester uit het Midden-Limburgse Swalmen kwam halverwege het seizoen over van VVV-Venlo, waar hij jarenlang assistent was.

Fortuna praat met coach Van Dael over nieuw contract

Van Dael was tijdens zijn eerste klus als hoofdtrainer in het betaalde voetbal niet te benijden: Fortuna ontsnapte ternauwernood aan een faillissement. De club is nu bezig om financieel en organisatorisch klaar te zijn voor de nieuwe jaargang. 'Maar er zijn nog wel de nodige klippen die we moeten omzeilen', zegt adviseur Paul van der Kraan tegen Voetbal International. 'Het is alle hens aan dek bij Fortuna en dat zal het ook wel blijven.'

De club diende op 4 mei een plan van aanpak in bij de licentiecommissie van de KNVB en is nu druk bezig de begroting voor het nieuwe seizoen rond te krijgen. Van der Kraan kondigt een daling van acht ton aan, maar twee miljoen euro. De club is druk met een interne reorganisatie en het voeren van gesprekken met een aantal crediteuren. 'Met tachtig procent van onze schuldeisers zijn we inmiddels akkoord', aldus Van der Kraan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.