Van Dael wil Fortuna prikkelen: 'Dat kan ik goed'

Reacties

Met meer duidelijkheid en structuur hoopt Ben van Dael Fortuna Sittard uit de kelder van de Jupiler League te loodsen. De kersverse coach, die overkwam als assistent-trainer van VVV-Venlo, tekende een verbintenis voor zeven maanden, met een optie voor nog een jaar.

Van Dael wil Fortuna prikkelen: 'Dat kan ik goed'

'Dit team heeft duidelijkheid en structuur nodig en dat zijn mijn sterke punten', aldus Van Dael op de clubsite. 'Het is nu aan mij om de juiste snaar te raken. Om ze te motiveren, te stimuleren en te prikkelen. Dat kan ik goed', denkt de leidinggevende, die zijn eerste stappen als hoofdtrainer bij de huidige nummer zeventien van de Jupiler League gaat maken. Van Dael zag vrijdag overigens zijn voormalige club met 5-0 winnen op bezoek in Sittard.

Fortuna werd niet afgeschrikt door Van Daels gebrek aan ervaring als hoofdcoach, vertelt technisch manager Charly Chudik op de clubsite. 'Hij heeft jarenlange ervaring als assistent in de Jupiler League en Eredivisie en heeft veel gewerkt met jonge talenten. Daarom zijn wij ervan overtuigd dat hij dé man is voor deze klus.'

Chudik ontving van meerdere ingewijden tips over Van Dael. 'Zij waren lovend over zijn vakmanschap en werkwijze', aldus de technische man, die de werkwijze van Van Dael vergelijkt met die van Wil Boessen, de trainer die tussen 2012 en 2014 actief was in Sittard. 'En zijn aanpak was succesvol.' Het succesverhaal van de opvolger van de ontslagen Peter van Vossen moet vrijdag beginnen in de thuiswedstrijd tegen FC Emmen, dan zit de nieuwe coach voor het eerst op de bank.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.