Fonte volgt Lallana op als beste speler Southampton

Reacties

Voor de tweede keer in zijn loopbaan is José Fonte verkozen tot Speler van het Jaar bij Southampton. De 31-jarige verdediger troefde onder anderen Graziano Pellè en Dusan Tadic af. Vorig seizoen won Adam Lallana de award.

Fonte volgt Lallana op als beste speler Southampton

Pellè en Tadic werden afgelopen zomer door manager Ronald Koeman naar Southampton gehaald en maakten dit seizoen veel indruk, maar het was een oudgediende die in het zonnetje werd gezet. Fonte speelt al sinds januari 2010 voor The Saints, die toen nog uitkwamen in de League One. In het seizoen 2010/11 werd de Portugees ook al verkozen tot Speler van het Jaar nadat de club naar het Championship was gepromoveerd.

Fonte is na James Beattie, Tim Flowers, Rickie Lambert en Peter Shilton de vierde speler met twee onderscheidingen. Alleen Matthew Le Tissier werd vaker verkozen tot Speler van het Jaar: drie keer. Victor Wanyana ontving woensdagavond de President's Choice Award, terwijl Shane Long een award kreeg voor het mooiste doelpunt. Die maakte hij afgelopen zaterdag tijdens de 6-1 overwinning op Aston Villa.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.