Fischer schuldbewust na nederlaag: 'Dit was heel dom'

Reacties

Hoewel hij aanvankelijk het gevoel had dat de penalty onterecht was, heeft Go Ahead Eagles-verdediger Sander Fischer na afloop erkend dat zijn overtreding niet handig was. Omdat Loris Brogno de penalty namens Sparta benutte was de treffer uit de 85ste minuut doorslaggevend (1-0).

Fischer schuldbewust na nederlaag: 'Dit was heel dom'

'Een domper, we hadden de nul moeten houden', zo omschreef Fischer de late goal van de thuisploeg. 'Ik heb het nog niet teruggezien, maar volgens mij gaf hij 'm gemakkelijk', aldus de verdediger, die bij FOX Sports na het zien van de beelden op die woorden terugkwam. 'Dit was heel dom. Ik wilde een blok zetten omdat hij de bal te ver voor zich uit speelde.'

De nederlaag was niet het enige leed voor de Deventenaren. Robin van der Meer moest door een flinke botsing gewisseld worden en ook verdediger Xandro Schenk haalde het einde van de wedstrijd niet. Bij hem speelden hamstringklachten opnieuw op. 'We hadden we eigenlijk niet moeten doen', vertelde coach Hans de Koning over het besluit Schenk toch op te stellen. 'Het was een weloverwogen beslissing. Met een 0-0 gelijkspel was ik ook zeer tevreden geweest. Nu zal ik aan de gang om de groep een beetje op te krikken', aldus de Go Ahead-trainer, die na drie duels op een schamel punt staat met de promovendus.

De competitiestart van Sparta is een stuk rooskleuriger. Van Ajax werd nog wel verloren met 1-3, maar vorige week was ook al gewonnen van PEC Zwolle (0-3). 'Dit is zeker lekker', beaamde coach Alex Pastoor. 'Winnen is sowieso lekker. We hebben negentig minuten op de drie punten gejaagd en ons plan prima uitgevoerd. We hadden het dus prima voor elkaar. We gaven immers zo goed als niets weg. Alleen hadden we in balbezit betere dingen kunnen doen', besloot hij met een verbeterpuntje.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.