Eindelijk weerzien Sparta en Go Ahead op hoogste niveau

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Deze keer aandacht voor het 'promovendi-treffen' Sparta Rotterdam - Go Ahead Eagles.

Eindelijk weerzien Sparta en Go Ahead op hoogste niveau
Speelronde: 3
Aftrap: zondag 21 augustus, 14.30 uur
Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük

• Sparta Rotterdam staat na een 1-3 nederlaag tegen Ajax en een 0-3 zege op PEC Zwolle op drie punten, terwijl Go Ahead Eagles één punt pakte met een verliesbeurt tegen ADO Den Haag (3-0) en een gelijkspel tegen NEC (2-2).

• Afgelopen seizoen kwamen beide clubs uit in de Jupiler League. Sparta triomfeerde op Het Kasteel met 3-1.

• De laatste keer dat dit duel in de Eredivisie werd afgewerkt, was in het seizoen 1995/96. De Rotterdammers boekten een 2-0 zege op Go Ahead, dat uiteindelijk zou degraderen.

• Op het eigen Kasteel zette Sparta liefst zeven van de laatste acht wedstrijden tegen promovendi in winst om. In vijf van die duels werd de nul gehouden.

Afgelopen seizoen kwamen beide clubs uit in de Jupiler League. Sparta triomfeerde op Het Kasteel met 3-1.
Afgelopen seizoen kwamen beide clubs uit in de Jupiler League. Sparta triomfeerde op Het Kasteel met 3-1.

• Voor Bart Vriends is dit een bijzondere ontmoeting. De verdediger verruilde na een promotie, een degradatie en een promotie eerder deze zomer Go Ahead Eagles voor Sparta.

• Een opmerkelijk verschil: Go Ahead Eagles verstuurde tot nu toe liefst 638 succesvolle passes, bijna twee keer zoveel als Sparta (324).

• Inmiddels wacht Sparta al zes Eredivisie-duels op een overwinning op Het Kasteel, de langste reeks sinds tien thuiswedstrijden zonder zege tussen december 2001 en augustus 2005. Noot: tussen 2002 en 2005 speelde Sparta in de Jupiler League.

• Go Ahead Eagles verloor liefst negen van de laatste elf uitwedstrijden in de Eredivisie. Die andere twee duels mondden uit in een zege, waardoor de Deventer formatie al een tijdje zonder remise is gebleven buitenshuis.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.