Sparta krijgt loon naar werken dankzij strafschop Brogno

Sparta Rotterdam heeft zich in de slotfase langs mede-promovendus Go Ahead Eagles geknokt. Een benutte penalty van Loris Brogno zorgde voor het verschil op Het Kasteel: 1-0.

In eigen huis kende Sparta weinig problemen tegen Go Ahead, maar leek een beloning in de vorm van een doelpunt uit te blijven. Spits Zakaria El Azzouzi dook tot drie keer toe gevaarlijk op in het strafschopgebied, maar had het vizier niet op scherp staan. Vlak voor rust kwam de Ajax-huurling nog het meest in de buurt van een treffer toen hij na een fraaie Sparta-combinatie de paal trof.

Door de slordige afwerking van Sparta leek Go Ahead op weg om na de 2-2 tegen NEC van vorige week opnieuw een puntje te sprokkelen. Vijf minuten voor tijd kreeg Sparta echter de zege in de schoot geworpen door een lompe overtreding van Sander Fischer, die Brogno vloerde in het strafschopgebied. De 23-jarige Belg ging zelf achter de bal staan en hielp Sparta met zijn treffer aan een nipte 1-0 zege.

Zo kent de ploeg van trainer Alex Pastoor een goede start bij de rentree in de Eredivisie. Met zes punten uit drie duels is Sparta terug te vinden in de subtop. Go Ahead blijft met één punt zestiende.