'Gladon-club' krijgt nieuw lid, Pellè op dreef in China

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

'Gladon-club' krijgt nieuw lid, Pellè op dreef in China

• Het is een epidemie: twee strafschoppen missen in één wedstrijd. Na Paul Gladon en Sergio Agüero overkwam het zondag Mijat Maric. De Zwitserse verdediger van Lokeren faalde tweemaal in het thuisduel met Racing Genk (waar Marco Bizot het doel verdedigde) dat ook nog eens met 0-3 verloren ging.

• Wie is wie? Diego Costa en zijn broer lijken als twee druppels water op elkaar. Het is bijna eng.

Parceria forte @jaircosta19 e @jhenrique84 !!!

Een foto die is geplaatst door Diego Costa (@diego.costa) op

Graziano Pellè scoort er ook in China op los. Dit weekeinde loodste de Italiaan met twee treffers zijn club Shandong Luneng langs Tianjin Teda (1-4).

'Waarom zegt men dat ik geen geld wil uitgeven? Dat begrijp ik niet. Als ik 45 miljoen betaal voor een speler, heb ik het volgens jou goed gedaan.'
• Arsenal-manager Arsène Wenger heeft cynisch gereageerd op de mensen die zijn aankoopbeleid bekritiseren. De Franse coach vindt het ridicuul dat met geld smijten positief beoordeeld wordt. 'Ik zou 350 miljoen euro willen uitgeven aan een speler – als ik dat tenminste had. Arsenal is een club met 600 werknemers en die verdienen ook een verantwoordelijke behandeling. Ik kan zo’n bedrag absoluut niet verantwoorden.' (Sky Sports)

Vorige week was een Chelsea-supporter zo enthousiast over een assist van Michy Batshuayi dat hij aan de Belgische spits meedeelde dat hij zijn geslachtsdeel uit zijn broek had gehaald. Weinig smaakvol, maar Batshuayi kwam met een ijzersterke respons: 'Doe dat maar niet, jongen.' Na zijn doelpunt tegen Watford toonde de Chelsea-spits opnieuw zijn gevoel voor humor door aan de fan te vragen of hij dit keer wel alles in zijn broek had gehouden.

• Qua voetbal valt er voor Go Ahead Eagles-fans nog niet heel veel te genieten dit seizoen en dus wordt de aandacht maar gevestigd op verzorgster Suzanne Huurman. Net als bij Eva Carneiro in een eerder stadium bij Chelsea zorgen de blessurebehandelingen van Huurman steevast voor opwinding op de tribunes. FOX Sports-commentator Koert Westerman was ook onder de indruk: 'Je laat je graag behandelen door zo'n clubarts.'

Neymar heeft zo zijn eigen manier om de gouden medaille in het olympisch voetbaltoernooi te vieren. De Braziliaanse ster heeft namelijk direct een tattoo laten zetten die verwijst naar de historische prestatie.

• Een aantal PEC Zwolle-supporters is zaterdag naar Reading afgereisd om de ploeg van manager Jaap Stam aan te moedigen. Dat werd gewaardeerd in Engeland.

• Weinig clubs in Duitsland worden zo gehaat als RB Leipzig. De kersverse Bundesliga-club speelde in de strijd om de DFB Pokal zaterdag tegen Dynamo Dresden en de fans van Dresden hadden een smakeloze manier bedacht om Leipzig welkom te heten. Er werd namelijk een stierenkop op het veld gegooid, als verwijzing naar Leipzig-hoofdsponsor Red Bull.

Robert Bauer heeft zich niet populair gemaakt in Brazilië. Door zeven vingers op te steken naar het Braziliaanse publiek maakte hij een verwijzing naar de legendarische 7-1 overwinning van Duitsland in de halve finale van het WK 2014. Bauer was vervolgens nog wel zo slim om via social media zijn excuses aan te bieden. 'Ik heb tijdens de wedstrijd emotioneel gereageerd. Als ik iemand beledigd heb met die actie, dan zeg ik hierbij sorry.'

• Je hebt teamfoto's en teamfoto's... Dit is afkomstig uit de kleedkamer van Middlesbrough, dat met 1-2 won bij Sunderland.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.