Fiorentina na zege op Parma vrijwel zeker Europa in

Reacties

Fiorentina heeft maandag uitstekende zaken gedaan in de strijd om Europees voetbal. Door een overwinning op Parma (3-0) staat de club uit Florence twee speelronden voor het einde vijfde in de Serie A.

Fiorentina na zege op Parma vrijwel zeker Europa in

Parma had de laatste weken nog behoorlijk wat punten gesprokkeld tegen grote ploegen, maar tegen Fiorentina toonde de degradant zich vrijgevig. Nadat een vrije trap slecht werd weggewerkt, kreeg Gonzalo Rodríguez de openingstreffer op een presenteerblaadje. Ook Alberto Gilardino (ex-Parma, foto) scoorde even later met het hoofd, vanuit een corner.

Formaliteit
De tweede helft was een formaliteit, met nog wel een heel mooi doelpunt van Mohamed Salah. Met een knappe lichaamsschijnbeweging verschafte de Egyptenaar zich de ruimte om de 3-0 binnen de schuiven.

Vier dagen na de uitschakeling in de Europa League tegen Sevilla mag Fiorentina zich dus opmaken voor een nieuw avontuur. De ploeg van Vincenzo Montella verdedigt in de laatste twee duels een voorsprong van vier punten op nummer zeven Sampdoria. Het failliete Parma, waarvoor zich maandag wederom geen koper meldde, blijft met zeventien punten laatste.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.