Finnbogason vereerd met stap naar 'echte familieclub'

Reacties

Alfred Finnbogason heeft op de website van zijn nieuwe club Real Sociedad gereageerd op zijn transfer. De van SC Heerenveen overkomende spits staat te popelen om te beginnen in Spanje.

Finnbogason vereerd met stap naar 'echte familieclub'

Eerder deze week werd bekend dat de overgang van de IJslandse topscorer naar de Primera División, die al een tijdje in de lucht hing, was afgerond. Finnbogason tekent voor vier jaar in San Sebastian en levert SC Heerenveen naar verluidt zo'n acht miljoen euro op. Op de clubsite van Real Sociedad gaat de spits in op de transfer.

'Het is een mooie club, echt een familieclub. Dat merk je al vanaf het moment dat je hier binnenstapt', aldus Finnbogason. 'Het is een eer en een geweldig gevoel deel uit te maken van een team met spelers die behoren tot de besten in de competitie en van een club met zó veel historie. Ik kan niet wachten om te beginnen met trainen en wedstrijden te spelen.'

Op zijn beurt is de Spaanse nummer zeven van afgelopen seizoen dolblij met de komst van Finnbogason. 'Een speler die hoog aangeschreven staat en een garantie voor doelpunten is', weet technisch directeur Lorenzo Juarros. 'Hij heeft internationale ervaring met het nationale team van IJsland en zijn cijfers in de Nederlandse competitie zijn fenomenaal.' Finnbogason werd afgelopen seizoen met 29 treffers in 31 wedstrjden topscorer van de Eredivisie en kwam in totaal tot 59 doelpunten in zeventig optredens voor de Friezen.

Volg Oranje op de voet met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.