Finnbogason mist Heracles-thuis door nieuwe blessure

Alfred Finnbogason moet toch verstek laten gaan als SC Heerenveen zaterdag de competitie tegen Heracles Almelo hervat. Een nieuwe blessure gooit roet in het eten voor de spits.

Finnbogason mist Heracles-thuis door nieuwe blessure

De IJslander was net hersteld van een bovenbeenblessure, nadat hij op trainingskamp een knietje op zijn bovenbeen kreeg. Deze week kwam hij echter opnieuw niet ongeschonden uit de training. De clubtopscorer verzwikte zijn enkel, probeerde het donderdag nog wel maar moest de training voortijdig staken. Vrijdag kwam hij helemaal niet op het veld.

Omdat SC Heerenveen geen risico wil nemen met Finnbogason, krijgt Mark Uth zijn kans in de punt van de aanval. Het betekent voor de jonge Duitser zijn officiële debuut bij de Friezen. 'Mark is goed bezig en wacht al tijden op zijn kans. Hij mag het nu laten zien', aldus trainer Marco van Basten na afloop van de vrijdagtraining.

Het zwalkende SC Heerenveen leunde in de eerste seizoenshelft op de productie van Finnbogason. Met veertien doelpunten in de Eredivisie heeft hij meer dan de helft van de Friese goals op zijn naam geschreven.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen